Bogens kyrka Foto: Barbro Thörn
Bogens kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Bogens kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Bogens kyrka
  2. Bogens kyrka
  3. Bogens kyrka

Bogens kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)

Bogens kyrka i Arvika

Bogens kyrka uppfördes 1851 efter ritning av Johan Fredrik Åbom. Den återspeglar den enkelhet som har präglat ”finnskogarna”.

Under arkitekt Jerk Altons ledning genomgick kyrkan 1979 en omfattande restaurering med färgsättning som har givit kyrkan dess nuvarande utseende.

Koret torde vara unikt med korfönstrets glasmålningar och på ömse sidor placerade ikoner. Ikonerna är utförda av ikonmålerskan och tidigare prästfrun i Bogen Kjellaug Nordsjö, Arvika. Ikonerna skänktes 1996 av Bogens kyrkliga syförening.

Bogens kyrka tillhör Gunnarskogs församling och ligger i Arvika

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 100 sittplatser

Omdömen för Bogens kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2013-03-31
Enkel men mycket prydlig kyrka belägen en bra bit från centralbygden i den värmländska finnskogen. En speciell historia där kyrka och församling blev ett resultat av flera olika människors ´lobbyarbete´. Från 2010 så är Bogen inte längre egen församling.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2012-06-09
I koret står kyrkans första orgel, byggd på 1850-talet av okänd orgelbyggare.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2011-01-28
Vacker byggnad som ligger högt och naturskönt. Interiören stram men vacker, särskilt det målade fönstret ovanför altaret.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.