Hem / Platser / Boden / Kyrkor / Överluleå kyrka
  1. Begravning

Överluleå kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Information om platsen

  • Platsen är tillgänglighetsanpassad.
  • Platsen har toalett.
  • Platsen har teleslinga.

Bekskrivning

Det vita kyrktornet syns över hela Boden och är en hälsning till dig att du är välkommen till Överluleå kyrka.

Överluleå kyrka tillhör Överluleå församling och ligger i Boden

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Överluleå kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Akustikalikus 2018-06-02
Nederluleå kyrka bjuder på en nästintill konserthusliknande akustik. Den är lång och varm och återger ett perfekt ljud till den som sjunger. Eftersom sångaren/sångarna direkt får en bra bild av den klang som uppstår är det möjligt att ta ut svängarna och vara väldigt fri. Att intonera är lätt. Enda nackdelen med detta stora, varma och inbjudande rum är att även andra ljud förstärks och hörs väldigt tydligt. En hostning eller ett prassel av papper, såsom program, hörs irriterande väl. Bortsett från detta är den en fantastisk kyrka att sjunga i, oavsett kör eller solosång.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2015-08-19
En mycket spännande kyrka! Altarskåp av Pär Andersson, krucifix av Tore Strindberg, muralmålning och absidmålning av Simon Sörman, dopfunt av Gunnar Torhamn, altarmattan designad av hans hustru Ingegerd Torhamn och mest spännande av allt: de tolv apostlarna på ömse sidor av altaret, skulpterade av Bror Marklund! En fantastisk guide visade oss kyrkan, det tog tid, men det var det värt! Även vid återbesöket 2015 fann jag kyrkan mycket tilltalande och intressant! (Synd bara med ´kexchokladen´ i altarringen....)
Läs mer Läs mindre
akejohan 2012-07-12
Överluleå kyrka uppfördes 1826-31. I kyrkan finns Mariakoret med sina ljusträd.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2011-05-27
1984 invigdes den nuvarande 56-stämmiga orgeln. Den har 3 manualer och pedal och är den första orgeln i Sverige med ett datorsystem med möjlighet till 100 fria kombinationer. De flesta, av de 4 200 piporna, är nya och längden varierar mellan 6 mm – 6 m. Den ursprungliga orgelfasaden är alltjämt inbyggd i läktarorgeln. De tre nuvarande kyrkorglarna är byggda av Grönlunds orgelbyggeri i Gammelstad. Tidigare orglar: Per Zacharias Strand 1842 | Nils Oskar Alm 1894 – Åkerman & Lund 1931 – ombyggd 1952
Läs mer Läs mindre

Foto: Överluleå

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Maria Schubert
Läs mer om Maria
Susiette Demant
Läs mer om Susiette