Hem / Platser / Danderyd / Kapell / Djursholms kapell
Foto: Gert Ärnström
Foto: Richard Allard
Foto: Richard Allard
Foto: Richard Allard
Foto: Gert Ärnström

Djursholms kapell

3.7 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Djursholms kapell tillhör Danderyds församling och ligger i Danderyd

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 280 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Djursholms kapell

3.7 i snittbetyg (3st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Richard Allard 2013-02-27
En av de finaste jugendkyrkorna vi sett. Det kallas kapell men är mer en medelstor kyrka. Väggarna är översållade av vackra bilder och alla väggar har olika mönster och blomsterrankor. De synliga gröna takstolarna utgör en dekoration i sig med sniderier och sparrar. De gotiska fönstren har olika placering i öster och väster vilket är intressant. Därtill kommer en mycket bra akustik. Richard och Sofia
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström 2010-11-17
Stiftelse Djursholms Kapell äger fortfarande kapellet som invigt 1902 och rustats senast 2010. Danderyds församling lämnar årligen ett bidrag till omkostnaderna. Långhuset består av et brett mittskepp och det oktagonala tornet är placerad i norra hörnet. Invändigt bärs det breda mittskeppets tak upp av pelare och vilar på klöverbladsformade, tryckta bågara av trä. Fondväggens målningar är av predikanten Natanale Beskow. Altarskåpet är troligen från tidn omkring 1500. 1972 blev Djursholms Kapell byggminnesförklarad.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2009-07-21
Mera som ett litet sagoslott än en kyrka när man ser det nerifrån vägen. Väl inne finner man sina bokmärksänglar i uppförstorad skala bland målningarna. Förtjusande litet kapell!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anna Nilsdotter
Läs mer om Anna
Birgitta Nilsen
Läs mer om Birgitta