Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Barbro Thörn
Foto: akejohan
Foto: akejohan
Foto: Stefan Leonardsson

Våthults kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Våthults kyrka tillhör Våthults församling och ligger i Gislaved

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 120 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Våthults kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2018-08-15
Våthults kyrka var vid vårt besök låst och hela bygden verkade övergiven. Klockstapeln från 1693 målades först röd, men på 1800-talet färgades den vit och fick så förbli tills man 2006 beslutade att den skulle tjäras in för att bättre stå emot tidens tand. Vid förnyat besök i juli 2017 bjöds på kaffe och gott fikabröd. Inne i kyrkan sade jag wow! Så läcker med flera olika vackra detaljer - främst predikstolen med sina färger - inte vanligt! Somliga tycker nog att det var att förstöra den medeltida predikstolen men sammantaget med målningarna på läktarbröstet gillade i alla falla jag det!
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-06-30
Våthults kyrka uppfördes runt år 1200 i romansk stil med absidkor. Kyrkan byggdes om 1781, 1785 och i slutet av 1800-talet. I kyrkan finns en dopfunt från 1100-talet.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2011-05-06
Orgel: Västbo, Ingvar Johansson 1987, 13 stämmor, 2 man. & ped.
Läs mer Läs mindre
Ingemar Nilsson 2009-12-19
En härlig medeltida kyrka med samhörighet långt bak i tiden med andra kristna och hopp inför himlen!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

annelie lövborg lavendla
Annelie Lövborg
Läs mer om Annelie
Robert Winge
Läs mer om Robert