Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Scarlet
Hagakyrkan Foto: Stefan Leonardsson
Hagakyrkan Foto: Stefan Leonardsson
  1. Hagakyrkan
  2. Hagakyrkan

Hagakyrkan

3.8 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Hagakyrkan i Göteborg

Haga är en liten församling med stor plats för alla.
Här kan du komma till gudstjänst söndag klockan 11 eller onsdag kl 18. Söker du stillhet och tystnad är kyrkan säkrast öppen måndag till torsdag 11-15, samt lördagar 11- 13.

Hagakyrkan tillhör Göteborgs Haga församling och ligger i Göteborg

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 400 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Hagakyrkan

3.8 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Geleja
Geleja 2019-12-26
Inredningen genomgående i olika träslag.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2016-06-18
Nygotik i det mesta förutom orglarna. De fem korfönstren är verk av konstnären Albert Eldh med bilder ur Jesu liv. Predikstolen har skulpturer föreställande evangelisterna med sina symboler och mittemot på en pelare hänger ett stort väggur från 1880-talet, skänkt av en givare som tyckte att prästen måste ha möjlighet att se tiden så han inte predikar för länge. Ett tack till vaktmästare Anders som ställde upp och öppnade kyrkan!
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2015-12-26
Vita höga valv kombinerat med ett brunt träsnideri är i Hagakyrkan en mycket lyckad kombination. Kyrkan är relativt liten för att vara en stadskyrka, vilket enbart är positivt då man här kan uppleva en närhet. Även denna kyrka har fantastiska fönstermålningar i koret. En stark betygs 4:a!
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-19
På västra läktaren, den ovanför huvudentrén, finns kyrkans huvudorgel med 37 stämmor, 3 manualer och pedal. den byggdes 1861 av den danska orgelbyggaren Marcussen & Son och är en romantisk 1800-talsorgel. Restaurerad 2002-2004 av Åkerman & Lund AB, Knivsta. Klangutformning och intonation av de nya stämmorna: Helmuth Gripentrog och Kalevi Mäkinen. På sidoläktaren finns BROMBAUGHORGELN som är byggd som orglar byggdes i Noreuropa under 1600-talet och är stämd i medelton för att ge den fyrahundra åriga barockmusiken rättvisa. Orgeln är till stor del tillverkad i vit ek och har 1113 pipor.
Läs mer Läs mindre
Tomas Larsson
Tomas Larsson 2010-07-09
väldit fint korfönster som sagt, i övrigt enkel men vacker inredning
Läs mer Läs mindre
Mikael Hallberg
Mikael Hallberg 2010-05-17
1852 startade den insamling som skulle ligga till grund för byggandet av denna kyrka. Byggnaden stod klar 1859. Korfönstret är vackert och berömt!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.