Månsarps kyrka Foto: Stig Andersson 2
Månsarps kyrka Foto: Stig Andersson 2
Månsarps kyrka Foto: Stig Andersson 2
Månsarps kyrka Foto: Bruno Hagelsten
Månsarps kyrka Foto: Bruno Hagelsten
Månsarps kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Månsarps kyrka
  2. Månsarps kyrka
  3. Månsarps kyrka
  4. Månsarps kyrka
  5. Månsarps kyrka
  6. Månsarps kyrka

Månsarps kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)

Månsarps kyrka i Jönköping

Månsarps kyrka tillhör Månsarps församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Månsarps kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2017-11-14
Till min stora förvåning och glädje var kyrkan öppen kl 17.15 . Interiören något överraskande med halmstadskonstnären Waldemar Lorentzons målningar i kortaket. Även altarskåpet, ett verk av Hans Fagerström är av det lite modernare slaget. Även dopfunten ser modern ut, men det finns inga uppgifter om den. Förhållandevis trevlig kyrka!
Läs mer Läs mindre
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2016-03-05
Gjorde ett aftonbesök i Månsarps adventsprydda kyrka och träffade vaktmästaren som hade vänligheten att tända upp extra belysning (takkronor) för jag skulle kunna fotografera den nyss totalrenoverade och invigda slutrenoveringen. En härlig känsla mötte mig redan innanför dörren då vyerna öppnade sig mot det ljusa altaret o koret. Sedan när man vände sig om mot orgelläktaren kom nästa uppenbarelse av trivsam miljö. Även utvändigt hade alla närliggande gångar asfalterats med mörkröd färg runt kyrkväggarna och entrèn. Denna plats är väl värd ett besök för uppleva förnyelse enligt min åsikt.
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2013-11-18
Texten på stenplattan ovanför dörren: ´Bygd år 1853, under konung Oscar 1s regering´. Kyrkan är byggd i senklassicistisk stil, stor, ljus och luftig.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-06
Orgeln är byggd av Frobenius 1936 med användande av pipmaterial från den äldre orgeln byggd av August Rosenborg 1857. Kororgel Johannes Künkel 1978
Läs mer Läs mindre
Peter Rydén
Peter Rydén 2010-05-04
Vacker traditionell kyrka i stilen ´Tegnér-lada´ där målningarna och utsmyckningarna i koret är särskilt uppskattade. Flitigt gudstjänst- och församlingsliv.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.