Norrahammars kyrka Foto: Barbro Thörn
Norrahammars kyrka Foto: Barbro Thörn
Norrahammars kyrka Foto: Barbro Thörn
Norrahammars kyrka Foto: Barbro Thörn
Norrahammars kyrka Foto: Barbro Thörn
Norrahammars kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Norrahammars kyrka
  2. Norrahammars kyrka
  3. Norrahammars kyrka
  4. Norrahammars kyrka
  5. Norrahammars kyrka
  6. Norrahammars kyrka

Norrahammars kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)

Norrahammars kyrka i Jönköping

Norrahammars kyrka tillhör Norrahammars församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Norrahammars kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2016-02-07
Allhelgonahelgen ordnar Norrahammars kyrkoområde flertal aktiviteter i samband med gravsmyckningen och till minne av våra nära o kära som lämnat oss till gravens vila. Personal och medarbetare har ett samlingstält vid klockstapeln på kyrkogården där servicevänliga personer bjuder på kaffe med dopp och samtalar med besökarna. Inbjudan var välbesökt och trivsam på novembers första dag 2014. 4 tilläggsbilder har lagts upp den 1/11.2014.
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2013-11-18
Det höga spåntaket ger karaktär åt byggnaden som är har drag av äldre träkyrkor ute på landsbygden. Kyrkan ritades av arkitekt Göran Pauli, som även utformat de originella takkronorna i trä. Lampskärmarna är tänkta att påminna om de eldslågor som förekom vid järnhanteringen vid en del arbetsmoment i Norrahammars bruk.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-09-24
Norrahammars kyrka invigdes som kapell 1930. Kyrkan är uppförd i samma stil som en del äldre träkyrkor. Arkitekt var Göran Pauli.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-12-04
Invigd som kapell 1930. Kyrkan ritades av arkitekt Göran Pauli, son till konstnären Georg Pauli som här har målat altartavlan. Om predikstolen och dopfunten fanns inga uppgifter. Eva Spångberg är representerad med tre vackra alster, alla framme i koret. Ljuskronorna har anknytning till bruket, de är vackert formade som eldslågor. En trevlig liten kyrka mitt i samhället!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.