Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Jeanette Nilsson
Foto: Johnny Larsson
Lidingö kyrka Foto: Johnny Larsson
Lidingö kyrka Foto: Johnny Larsson
  1. Lidingö kyrka
  2. Lidingö kyrka

Lidingö kyrka

3.8 i snittbetyg (10st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Lidingö kyrka i Lidingö

Lidingö kyrka tillhör Lidingö församling och ligger i Lidingö

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 130 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Lidingö kyrka

3.8 i snittbetyg (10st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Lars Johnson
Lars Johnson 2016-11-07
Trevlig kyrka med fina väggmålningar. väl värd ett besök. Fin mässa på midsommardagen. Ganska välbesökt.
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2014-10-01
Utifrån ser kyrkan mer ut som en låg 1700-talsgård med teglet och det lilla tornet. Men inuti är den överraskande vacker, översållad med med väggmålningar. Målningarnas slitenhet och de runda bilderna av apostlarna över koret för tankarna till medeltiden. Då Johnny Larssons interiörbilder är litet mörka kompletterar jag med några till.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-03-16
Lidingö kyrka uppfördes 1623. År 1756 byggdes kyrkan om och år 1817 fick kyrkan sitt torn. Det nuvarande koret byggdes 1913.
Läs mer Läs mindre
kungslisa
kungslisa 2013-09-23
OM genustänkande är tillåtet i sakrala sammanhang, så nämner jag Lidingö kyrka till den mest kvinnliga och rara kyrka jag besökt. Skira vackra vårfärger, fina detaljer, man får en väldigt familjär, närmast intim känsla i detta vackra kyrkorum. Upplev kyrkan vid ex jul- mm konserter. Och bara för ensamhet och samtal med själen.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-09-18
Kyrkobygget bekostades av slottsherren till Djursholm och Lidingö, riksrådet Svante Gustavsson Banér och hans maka Ebba Grip. Klocktornet över entrégaveln sattes upp 1817 genom en gåva från ägaren till Elfsvik, industrimannen Lars Fresk. Kyrkan var i dag stängd, men är normalt öppen tisdag- fredag 09-16.00 samt lördag 11-18.30 och söndag 09-15.30.
Läs mer Läs mindre
luzt  
luzt   2012-06-20
Vacker kyrka i lika vacker vacker och lugn miljö med anor från 1600-talet. Väl värt ett besök!
Läs mer Läs mindre
Johnny Larsson
Johnny Larsson 2012-02-28
En väldigt vacker kyrka vackert beläget. Mitt enda besök där va i samband med kusinens vigsel 2008 men det va ett fint besök. Jag ska absolut titta närmare på kyrkan vid tillfälle. Passar på att ge ett bra betyg för det är den absolut värd!
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-20
Nuvarande orgel, med 23 stämmor, byggdes 1985 av Åkerman & Lund Orgelbyggeri. Ny orgelfasad och läktarbarriär, ritade av arkitekt SAR Ulf Oldaeus tillkom samtidigt med orgeln
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-08-06
Kyrka från 1623 och vissa av väggmålningarna är från den tiden. I koret står en söt liten dopängel bredvid det nätta altaret. Omtyckt vigselkyrka av någon anledning.
Läs mer Läs mindre
Jeanette Nilsson
Jeanette Nilsson 2010-08-06
Denna vackra gammal kyrka står fint i en stor kyrkogård, alldeles i närheten av havet och en båthamn. Tänk att det står en skylt på kyrkan som informerar om att byggnaden renoverats i 1703!Utanför står en gammal fattigbössa. Den är en liten kyrka med väldigt gamla väggmålningar och en vacker altartavla. Kyrkan känns välkommande, och som i alla gamla kyrkor, man kände att hela byggnaden genomsyras av bön.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.