Foto: Barbro Thörn
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Morlanda kyrka

4.7 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Morlanda kyrka tillhör Morlanda församling och ligger i Orust

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 275 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Morlanda kyrka

4.7 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

user 193475 2017-01-12
En mycket vacker Kyrka med en otroligt vacker inredning !!! En Kyrka jag ofta kommer att besöka efter som en mycket nära bekant kommer att begravas här den 2016-01-13 på denna Kyrkogård på Orust nu.
Läs mer Läs mindre
P-A Rudberg 2012-12-04
En väldigt speciell kyrka som inte liknar mycket annat. Den är levande historia som verkligen känns. Se till att uppleva orgeln - den ger en klang av tider som gått. Och undrar om det inte var hit lilla Karin gick i Taubes visa?
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki 2012-08-08
Morlanda kyrkas ålder är oviss. Troligen uppfördes den ursprungligen under tidig medeltid 11-1200-talet. Kyrkan är troligen en försvarskyrka, skalmurarna är till sin bredd en gammal svensk famn 1,8 meter. Den gamla orgeln från 1604 fungerar fortfarande. Kyrkan har två votivskepp. Dopfunten med baldakin, i barock, från 1685. Kyrkans nuvarande orgel, på läktaren till vänster, har 17 stämmor, helmekaniskt system. Den är byggd 1972. Personalen är trevlig, kyrkan är väl värd ett besök. Hemsida för mer information. http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=640330
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2012-07-26
När jag första gången såg en svartvit interiörbild från Morlanda kyrka så blev jag förvirrad: Kan en kyrka verkligen se ut så här? Den är alltså så svår att beskriva utan tillhör dem som måste ses. Det finns läktare längs hela nordväggen och på en särskild läktare i koret finns den gamla orgeln som är Sveriges äldsta i bruk varande orgel. Kyrkans yttre är också helt unikt. Det som stör den fina kulturmiljön är att en golfbana byggts väldigt nära kyrkogårdsmuren.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2011-05-06
norra läktarorgeln ([Marstrands k:a: Hans Brebos 1604 - Hans Orgelbyger & Magnus Åhrman 1665-92 - Elias Wittig 1715 - Jacob Aschling 1784-86 -] Orgeln skänks till Morlanda k:a 1803 - Nils Hammarberg 1952 – GOArt 2001),
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-01-04
På sidoläktaren, långt framme mot koret står en orgel från1604, det lär ska vara den äldsta orgeln i Sverige som är i bruk. Kyrkan är målad i laxrosa, havsgrönt och blått. Väl värd ett besök!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

karin wold lavendla begravningsbyrå
Karin Wold
Läs mer om Karin
33420 Lavendla Jeanette Strömk1
Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette