Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Bräkne-Hoby kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)

Beskrivning

Bräkne-Hoby kyrka tillhör Ronneby pastorat och ligger i Ronneby

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Bräkne-Hoby kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

EnMats 2019-06-04
En stor och pampig kyrka vars gula spritputsfasader med vita släta omfattningar lyser på långt håll. Mycket väl underhållen.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2018-07-06
Kyrka med klerestorium, sådant är fint! När det sedan är längsgående läktare på båda sidor som här med vackra pelare och valvbågar då blir det mäktigt. Synd bara med randningen av pelarna, helhetsintrycket blir lidande av det. Tillsammans med ´ränderna´ i taket blir det ett oroligt intryck vilket drar ner betyget något.
Läs mer Läs mindre
Mats Sjögren 2013-01-14
En mycket ståtlig kyrka, framförallt inifrån, men också från motorvägen. Stanna till i Bräkne-Hoby och besök denna ovanligt stora och vackra landsortskyrka!
Läs mer Läs mindre
Birger Svensson 2012-01-26
Lunds stift största landsortskyrka som byggdes 1868-1872 som en treskeppig basilika med västtorn efter ritning av Helgo Zettervall. Dopfunten som bevarats från tidigare kyrka är från 1200-talet byggd av sandsten från Åhus. Åren 1958-1959 genomgick kyrkan en grundläggande renovering varvid bornholmskonstnären Paul Hörn målade Kristus i absiden och de tolv apostlarna över långhusets pelare. Kyrkan har väldigt god akustik och är populär som konsertkyrka.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2011-05-05
Kororgeln tillkom år 1970 byggd av Anders Persson i Viken och har åtta stämmor, varav två i pedalen, vars pipor placerats på läktaren. Den stora orgeln är lika gammal som kyrkan och har inte genomgått några större förändringar. Orgeln byggdes av C A Johansson i Broaryd nära Växjö och benäms som hans mästerverk och beskrivs som ett ´katedralsbetonat instrument´. År 1906 utökades den med två stämmor av orgelbyggaren Lindegren i Göteborg och renoverades 1985 av Mårtenssons orgelfabrik i Lund.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anneli Schnell
Läs mer om Anneli
maria schubert lavendla
Maria Schubert
Läs mer om Maria