Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Ravlunda kyrka Foto: Tom Wollecki
Ravlunda kyrka Foto: Tom Wollecki
  1. Ravlunda kyrka
  2. Ravlunda kyrka

Ravlunda kyrka

3.7 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Ravlunda kyrka i Simrishamn

Ravlunda kyrka tillhör Kiviks församling och ligger i Simrishamn

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 130 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Ravlunda kyrka

3.7 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
EnMats
EnMats 2017-09-22
Vackert belägen på höjden. Fasadputsen är i bra skick. Vissa fasader har kraftig påväxt av svartmögel eller smuts från luftföroreningar
Läs mer Läs mindre
Dhyana
Dhyana 2015-02-23
En fin kyrka, som ser ut som två kyrkor i en: en skånsk med rött tegeltak och trappgavlar som strävar upp mot himlen, en mera hukande romansk undet slätt grått blytak. Kyrkan ligger väldigt vackert med vidsträckt vy åt alla håll.Men den var stängd vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-10-13
Den romanska absidkyrkan i Ravlunda uppfördes omkring år 1200. På 1400-talet byggdes tornet och norra korsarmen. I kyrkan finns målningar från 1200-talet och 1500-talet. Kyrkan har ett ovanligt blytak, som restaurerades på 1980-talet.
Läs mer Läs mindre
Joakim Mattisson
Joakim Mattisson 2012-10-16
Jag gillar de här äldre kyrkorna..inget onödigt krimskrams. Ravlunda är från 1200-talet
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-03-02
Kyrkan är byggd någon gång runt år 1200. Kyrkan ligger högt och vackert ovanför Verkeåns dalgång. Under 1400-talet byggdes tornet och en tid senare tillkom en korsarm i norr. Inne i kyrkan finns kalkmålningar från 1200- och 1500-talet. På kyrkogården ligger Fritiof Nilsson Piraten och Olle Adolphson begravda. Altaruppsatsen dateras till 1592 och predikstolen till 1618.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-06-11
Kyrkan ger ett trångt intryck, har inga direkt upphetsande detaljer. Altare från 1592, predikstol med Christian IV:s monogram över dörren. Den som är intresserad kan leta efter Frithiof Nilsson Piratens gravsten som finns på kyrkogården.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.