Foto: Stig Andersson 2
Foto: Stig Andersson 2
Foto: Stefan Leonardsson
Öglunda kyrka Foto: Barbro Thörn
Öglunda kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Öglunda kyrka
  2. Öglunda kyrka

Öglunda kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Öglunda kyrka i Skara

Öglunda kyrka tillhör Valle församling och ligger i Skara

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 103 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Öglunda kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2018-12-17
En fin kyrka på utsidan! Men jag kommer inte överens med den på insidan fast den är gammal.Jag var här idag och kyrkan var öppen.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2016-09-02
Även om glasmålningarna i koret är mycket vackra, så föll jag för det ursprungliga koret, där nu dopfunten står. Processionskorset i koret är tillverkat av syster Lydia 1995. Det är gjort i alm med infällningar av ask, rosenträ och svart ek. Predikstolen har möjligen haft bilder i fälten, men är nu tämligen oansenlig. I övrigt är kyrkan ganska mörk och murrig, men dopkapellet är verkligen fint!
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-11-28
Öglunda kyrka uppfördes i romansk stil på 1100-talet, men byggdes om 1883 med ett långhus i nordsydlig riktning. Det romanska koret byggdes om till dopkapell 1949.
Läs mer Läs mindre
Kerstin Falk
Kerstin Falk 2011-09-20
Kyrkan ligger i Valle härad en av Sveriges vackraste trakter. Kyrkan från 1100-talet är ombyggd på 1600-talet. Det ursprungliga koret är nu dopkapell. Korfönster från 1980 med bilder av bl a Fiskafänget och Såningsmannen. En ängel svävar högst upp. På kyrkogården en gammal gravsten över klockare Odhner, död 1885
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.