Foto: Tom Wollecki
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Forsby kyrka Foto: Barbro Thörn
Forsby kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Forsby kyrka
  2. Forsby kyrka

Forsby kyrka

4.7 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Forsby kyrka i Skövde

Forsby kyrka tillhör Sventorp-Forsby församling och ligger i Skövde

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Forsby kyrka

4.7 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Ipseeva
Ipseeva 2020-01-28
De vackra takmålningarna gör mycket för intrycket av kyrkan. Vacker klockstapel och kyrkan ligger vackert på en liten kulle.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2019-06-05
Historiens vingslag! En del protesterar och säger att Dalby kyrka är Sveriges äldsta, men på 1000-talet var ju Dalby en dansk kyrka. Forsby kyrka är i alla fall väl värd att besöka. Det är skillnad på en stor hög och en storhög... Således på en storhög från järnåldern är kyrkan byggd.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-05-23
Den romanska kyrkan i Forsby är Sveriges äldsta daterade kyrka. I koret finns årtalet 1135 med romerska siffror. Hela kyrkplatsen med klockstapel och sockenmagasin ger ett ålderdomligt intryck.
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2013-05-21
Forsby kyrka är en helt underbar kyrka med målningar. Och en stor och bra klockstapel som syns.
Läs mer Läs mindre
Mo Matts
Mo Matts 2012-06-08
En mycket fin gammal kyrka med takmålningar.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-03-24
Kyrkan ligger 6 km öster om Skövde vid väg 194 mot Hjo . Enligt inskriptionen i kyrkan invigdes den år 1135, vilket om uppgiften är riktig, gör den till Sveriges äldsta daterade kyrka. Kyrkan har byggts direkt på en storhög från järnåldern. Kyrkan är byggd i romansk stil som absidkyrka (absid=den runda utbyggnaden i koret). Till tidig medeltid hör dopfunten och den lilla kyrkklockan samt ute på kyrkogården två stavkorshällar och två liljestenar. I anslutning till kyrkan finns en klockstapel från 1704 och ett sockenmagasin från 1700-talet. Kyrkan är normalt stängd.
Läs mer Läs mindre
Ingvar Blychert
Ingvar Blychert 2010-06-09
Vacker kyrka liksom grannen Sventorps kyrka från 1700-talet!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.