Foto: IngelamAndersson
Foto: IngelamAndersson
Foto: IngelamAndersson
Akalla kyrka Foto: Johan Bredenberg
Akalla kyrka Foto: Johan Bredenberg
  1. Akalla kyrka
  2. Akalla kyrka

Akalla kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Akalla kyrka i Stockholm

Akalla kyrka är en församlingskyrka i Spånga-Kista församling i Stockholms stift. Kyrkan med församlingslokaler är uppförd av mörkrött tegel och ritad av arkitekt Hans Wieland. Den invigdes i november 1976. Själva kyrkan är 15 meter i längd, bredd och höjd och därmed kubformad.

Akalla kyrka tillhör Spånga-Kista församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Akalla kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-09-28
Akalla kyrka ligger i Spånga-Kista församling sedan 2010.Den är en samarbetskyrka med EFS.Kyrkorummet är kubiskt dvs lika högt som brett och långt.Fristående altarbord,och åttakantig dopfunt med en dopskål av silver.Den stramt hållna kyrkan i sin helhet , är sevärd . Den invigdes 1976.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-19
Orgeln har pipor som är samlade i ett högt sittande väggskåp.
Läs mer Läs mindre
Marita Brodin
Marita Brodin 2010-02-27
Akalla kyrka invigdes 1976. En omfattande verksamhet bedrevs här under lång tid, till stor del av frivilliga och ideela krafter. Då var Akallakyrkan en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan och fungerade som Kista församlings distriktskyrka i ett mångkulturellt område. Nu (2009) är verksamheten begränsad och församlings gudstjänster är till största delen förlagda till Kista kyrka. (Förklaring av termen samarbetskyrka hittar vi hos en annan sådan: www.svenskakyrkan.se/gamlauppsala/lotenkyrkan/samarbetskyrka.htm)
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.