Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Allhelgonakyrkan Foto: Gert Ärnström
Allhelgonakyrkan Foto: Gert Ärnström
  1. Allhelgonakyrkan
  2. Allhelgonakyrkan

Allhelgonakyrkan

4.1 i snittbetyg (11st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Allhelgonakyrkan i Stockholm

Allhelgonakyrkan tillhör Katarina församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 320 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Allhelgonakyrkan

4.1 i snittbetyg (11st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
user 106890
user 106890 2015-01-26
Exkluderande - om du inte är kändis eller missbrukare.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2014-04-09
Den brunmålade träkyrkan Allhelgonakyrkan invigdes 1918 . Kyrkorummets väggar och tak är dekorationsmålade av Filip Månsson . Predikstolen är åttakantig i trä . 1958 skänkte Sällskapet kyrkan till Allhelgonakyrkans vänner ,som i sin tur till Katarina församling 1972 .
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-12-31
Allhelgonakyrkan i Helgaparken på Södermalm i Stockholm är resultatet av en insamling, som startades på initiativ av Sällskapet för främjande av kyrklig själavård och prästen Viktor Södergren. Väggar och tak är målade av Filip Månsson, som även har ritat korfönstret med olika symboler för Fadern, Sonen och Anden. Kyrkan har två orglar: Läktarorgeln Allen digitalorgel, 2006, 55 stämmor. Kororgeln från 1975, 4 stämmor. Kyrkan hålls öppen vardagar 9-15.00 av frivilliga samt söndagar 15-19.00. Kyrkan har en omfattande verksamhet på dagarna. Hemsida: http://www.svenskakyrkan.se/katarina
Läs mer Läs mindre
Roger Young
Roger Young 2012-12-28
Olle Carlsson skapade tillsammans med många andra en succe´ och fyllde Allhelgona till bredden med folk. Olle har slutat men mycket av andan och folket finns kvar. Jag rekomenderar Sinnesrogudstjänsterna på söndagarna kl 18.
Läs mer Läs mindre
Helena B
Helena B 2011-11-28
Vacker gammal träkyrka med mycket aktiviteter av besökarna själva. Lunchandakt vardagar kl.12 med lunch nere i cafået för 40 kr. Morgonandakt med frukost. Torsdag och söndagsgudstjänst som är mycket välbesökta, kom upp till en timme i förväg för att få en bra plats och missa inte den gemytliga fikastunden efteråt. Prästen Olle skrev boken ´Kristendom för ateister´ 2007 och skapade ny andlig boom.. Här har många ateister kommit till tro.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-16
Orgelverket från 1990 är tillverkat av Ålems Orgelverkstad och har 13 stämmor. Dörrar till läktarens trappor är samkomponerade med orgelfasaden och är prydda med gavelkrön och urnor av marmorerat trä.
Läs mer Läs mindre
AggiAndSlim
AggiAndSlim 2011-02-26
vacker,orginell,tiden som står still.................
Läs mer Läs mindre
JohnnyS
JohnnyS 2011-02-04
Till och med jag, som inte går i kyrkan, gillar Allhelgonakyrkan. Många minnen från när man var barn. Prästen Olle var den enda som fått mig att lyssna.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-03-28
Man väntar sig inte att finna en vacker träkyrka mitt inne i Stockholm! Till formen liknar den en landsortskyrka och den är mycket trevlig.En ganska låg altartavla, en triptyk, målad 1960 av Erik Abrahamsson.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2010-03-28
1917 började Allhelgonakyrkan att byggas i Helgalunden. Kyrkan ritatdes av arkitekt Joel Norborg och den skulle byggas i trä och var tänkt att stå i ett tiotal år för att sedan monteras ned och ersättas av en permanent stenkyrka. 28 april 1918 invigdes kyrkan av ärkebiskop Nathan Söderblom som också gav kyrkan dess namn. 1972 överlämnade Allhelgonakyrkans vänner kyrkan till Katarina församling. Byggnaden, en brun träkyrka. Långhuset har en korutbyggnad på den södra sidan samt ett kvadratiskt torn klätt med koppar krönt av ett kors.
Läs mer Läs mindre
Mattias Östmar
Mattias Östmar 2010-01-13
Allhelgonakyrkan är inte som andra kyrkor. Här är det lite mer fokus på mänskliga möten och lite mindre fokus på möten med högre makter. Tills nyligen var Olle Carlsson präst i kyrkan - den enda präst som lyckats fylla kyrkan söndag efter söndag. Jag gillar att det är mycket musik (med en del rockstars) på gudstjänsterna, ibland är Gardell där och håller predikningarna och kyrkan har även en massa ´icke-kyrkliga´ aktiviteter som meditationer och t o m yoga har jag för mig!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.