Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Brännkyrka kyrka Foto: Barbro Thörn
Brännkyrka kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Brännkyrka kyrka
  2. Brännkyrka kyrka

Brännkyrka kyrka

3.4 i snittbetyg (14st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Brännkyrka kyrka i Stockholm

Brännkyrka kyrka tillhör Brännkyrka församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 250 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Brännkyrka kyrka

3.4 i snittbetyg (14st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
EnMats
EnMats 2019-01-10
Kyrkan är putsad i gråmurrig färg. Putsen har lagats punktvis på ett ej fackmannamässigt sätt med bruk som ej stämmer färgmässigt med övrig puts. Gör om!
Läs mer Läs mindre
Din ängel
Din ängel 2017-09-26
Bertil Valliens altartavla gör kyrkorummet mycket stämningsfullt.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2017-05-20
Kanske tillsammans med S:ta Helena i Skövde en av de gamla kyrkor som närmast skövlats under ombyggnad under senare delen av 1900-talet. Det är svårt att förstå att det gavs tillstånd till en så sto förändring som gjordes här. ´Dammsugaraltartavlan´ är nu borttagen (det skedde 2011, alltså före Inger skrev). Den nya altartavlan är betydligt vackrare än den gamla.
Läs mer Läs mindre
Ellen Bergseth
Ellen Bergseth 2016-06-22
Altartavlan är skön att vila ögat på när tankarna vandrar.
Läs mer Läs mindre
user 59785
user 59785 2013-10-05
Vacker kyrka med fina detaljer i kyrkorummet.
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2013-09-02
Brännkyrka kyrka är förvisso gammal men tyvärr finns inte mycket kvar som kan ge någon känsla av medeltid. Det mesta har matematiskt korrekta former, slätputsat och utan handens skapade ojämnheter. Litet för låg stämningsfaktor.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-08-14
Bränn kyrka är en 1100-talskyrka . I kyrkan finns en Karl XII:s bibel. I korets södra vägg finns en piscina ,som är försedd med relieffigurer som föreställer den samariska kvinnan vid Sykars brunn.Sevärd är altartavlan och i tavlans mitt står Kristus i en mandorla omgiven av barn och sörjande,lidande och tyngda människor.
Läs mer Läs mindre
Margareta Ekman
Margareta Ekman 2013-01-07
Minus 5 stjärnor, Bedrövligt att en 11 hundratals kyrka ska moderniseras till oigenkännlighet är både konfirmerad och gift där och barnen döpta i den ´gamla kyrkan´ Margareta.
Läs mer Läs mindre
Hilda Rudén
Hilda Rudén 2012-11-26
En mycket vacker och ljus kyrka. Lämnar kvar en positiv känsla. Altartavlan är magnifik och tankeväckande. Väl värd ett besök!
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-02-29
Den ursprungliga kyrkan, som sannolikt byggdes under slutet av 1100-talet, bestod av ett närmast kvadratiskt långhus och ett smalare kor i öster. På 1200-talet tillkom tornet med en mycket ovanlig konstruktion. I dag 30 mars fick jag beskåda en mycket vacker ny altartavla. Altartavlan kommer från Orrefors Kosta Boda. Den är gjord av Bertil Vallien på Åfors glasbruk och har fått namnet ´Livsresan´. Den invigdes i söndags 27 mars 2011.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-08-24
Kyrka från 1100-talet som har byggts om och till under flera perioder. Med den nuvarande fasaden imponerar inte speciellt på mig med sina olika tillbyggnader och ojämna putts.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2011-04-20
Inte känner man igen sig i den kyrka där min bror gifte sig på 60-talet. Bänkraderna gör att det ser ut som en vänthall, men det kanske är ett trevligt församlingliv ändå? Altartavlan modern i överkant, utförd av Einar Forseth. Vid förnyat besök i maj 2010 kan jag inte säga att jag ändrat uppfattning. Jag tycker hela uppenbarelsen är trist, endast exteriören från väster är helt ok.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-03-29
Orgeln byggd 1978 av Walter Thür, Torshälla. Orgeln har 21 stämmor 2 manualer och pedal.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2010-02-22
När det var bönder som utgjorde församlingen var min farfars far en av dem. Han hade grannar på en gård som hette Hagsätra och körde hö i Rågsved. Sen dess har en dammsugare dykt upp på altartavlan och Årstafrun har hamnat på kyrkogården. Korväggen är borta och träinredningen avlutad. Under rekordåren förändrades kyrkorummet fullständigt. Liksom socknen för övrigt.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.