Foto: Barbro Thörn
Foto: Tom Wollecki
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Barbro Thörn

Enskede kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Enskede kyrka tillhör Enskede-Årsta församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Enskede kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Tom Wollecki 2012-03-11
Enskede kyrka invigdes på domssöndagen 1915 av Natan Söderblom och ligger på Björkvägen 18 i Enskede. Arkitekt är Carl Bergsten. Kyrkan är inte alltid bemannad, i dag låst.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2011-04-10
Huvudorgeln, som är placerad uppe på läktaren i långhusets västra del, har kvar den ursprungliga fasaden från 1922. Den är marmoreringsmålad i grönt och brunt med två flankerande basunblåsande änglar, snidade i trä av skulptören Gösta Dahlgren. Själva orgeln är från 1976, har 22 stämmor och är tillverkad av Richard Jacoby Orgelverkstad.
Läs mer Läs mindre
sofiacz 2010-10-22
Ganska sunkig innuti men trevlig personal och ett rum precis bakom där man kan ha dopkaffe efteråt...
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-02-25
Kyrkorummet ger en ombonad känsla, värme och glädje,. Nästan så man skulle vilja bo här inne.Glasmålningen i det höga korfönstret är utförd av Carl Alexandersson. Dopfunten i trä är snidad av Per Kers och Yngve Lundstöm har dekorerat predikstolen. En skulptur i glas och järn av Per Erik Eriksson finns nedanför orgelläktaren.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

cecilia kjellbom lavendla
Cecilia Kjellbom
Läs mer om Cecilia
maria hallstensson lavendla
Maria Hallstensson
Läs mer om Maria