Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström

Finska kyrkan

3.8 i snittbetyg (5st)

Beskrivning

Vi har öppet: mån, tis, tors 9-12 samt ons 13.30-16.
Aukioloaikamme ovat: ma, ti, to 9-12 sekä ke 13.30-16.

Finska kyrkan tillhör Finska församlingen och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Finska kyrkan

3.8 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

AlexanderH 2012-02-13
Ett bra alternativ till vigsel för de som vill ha ett lite mer ombonat men ändå kliva rakt ut mitt i Stockholm utanför slottet.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström 2011-07-24
Med sin enkla inredning ger den en stram men varm känsla, både från dop till begravning. Gudstjänst håller församlingen på både svenska och finska, och följer den svenska kyrkoordningen.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2011-04-06
På övre läktaren finns den äldsta orgeln i Stockholm, en Schwan-orgel från 1790, som restaurerades 1990-91 och togs i bruk igen efter 50 år. ... Finska kyrkans Schwanorgel är mycket unik.1990-1991 restaurerades Schwanorgeln av Åkerman & Lund Orgelbyggeri AB, Knivsta.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren 2010-03-01
Kyrkan är det gamla kungliga bollhuset. Särskilt Gustaf II Adolf utmärkte sig för insatser på arenan. Takronorna kommer från Sankt Petersburgs svenska föregångare. När finska församlingen flyttade in på 1700-talet fanns det finsktalande i båda rikshalvorna. Arvid Horn var en av de tvåspråkiga. Vad hette bollsporterna före fotboll och tennis? Fjäderboll?
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-01-13
Ett yttre som inte till någon del påminner om en kyrka men själva kyrkorummet är av traditionell typ.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

cecilia kjellbom lavendla
Cecilia Kjellbom
Läs mer om Cecilia
maria hallstensson lavendla
Maria Hallstensson
Läs mer om Maria