Gustaf Vasa kyrka Foto: Gert Ärnström
Gustaf Vasa kyrka Foto: Gert Ärnström
Gustaf Vasa kyrka Foto: Gert Ärnström
Gustaf Vasa kyrka Foto: Gert Ärnström
Gustaf Vasa kyrka Foto: Gert Ärnström
 1. Gustaf Vasa kyrka
 2. Gustaf Vasa kyrka
 3. Gustaf Vasa kyrka
 4. Gustaf Vasa kyrka
 5. Gustaf Vasa kyrka

Gustaf Vasa kyrka

4.3 i snittbetyg (12st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Gustaf Vasa kyrka i Stockholm

Gustaf Vasa kyrka tillhör Gustav Vasa församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 110 sittplatser
 • Handikappanpassad byggnad
 • Toalett
 • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Gustaf Vasa kyrka

4.3 i snittbetyg (12st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
akejohan
akejohan 2014-08-24
Gustav Vasa kyrka invigdes 1906 efter ritningar av Agi Lindgren. Kyrkan har restaurerats fler gånger under 1900-talet. I kyrkan finns en mycket sevärd altaruppsats, som ursprungligen utfördes för Uppsala domkyrka på 1700-talet.
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2013-10-03
Kyrkan är slående mäktig när man kommer in i den. Utifrån är det svårt att tro. Tyvärr var den mäktiga altaruppsatsen invept i byggställningar och presenningar pga bygget av citybanan när vi var där på konsert idag. Richard och Sofia
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-07-04
Gustav Vasa kyrka är en mäktig centralkyrka i italiensk nybarock , 60 meter hög kupol och invigd 1906.Altaruppsatsen är den svenska barockens största. och dess centralmotiv är Kristus på korset. I två våningar under kyrkan finns ett av Europas största kolumbarier med plts för 35000 askurnor, som invigdes 1924. Mycket sevärd kyrka vid Odenplan.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2012-11-11
Jag håller med föregående recensent! Man kan tillägga att högaltaret är gjort av Burchardt Precht egentligen för Uppsala domkyrka men den monterades ner där 1885 och förvarades på Skansen tills den köptes in till Gustaf Vasa kyrka. Jag har egna bilder på denna kyrka men tycker att det redan ligger för många här så jag avstår att ladda upp dem.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2012-05-02
Stor och mäktig är den karaktäristiska kupolen och altaruppsatsen är bland de vackraste i sitt slag. Massor att betrakta och jag skulle kunna vara här en hel dag. Denna kyrka håller internationell klass!
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2011-11-01
Gustaf Vasa är en mäktig centralkyrka i italiensk nybarock med en väldig, 60 meter hög kupol. Kyrkan invigdes 1906, arkitekt är Agi Lindegren. Altaruppsatsen är den svenska barockens största och mest monumentala skulptur. I två våningar under kyrkan finns ett av Europas största kolumbarier med plats för cirka 35 000 askurnor. Kyrkan är väl värd ett besök och är öppen dagligen.
Läs mer Läs mindre
My Saxin
My Saxin 2011-08-29
Hit ska du gå för att lyssna på julmusiken. Många vackra konserter och mycket änglar och fluff att titta på och drömma sig bort. Intressant historia och speciellt karaktär på kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2011-07-26
Namnet Oden blev en bussplan och Gustav Vasa en jättemaräng; som vore den byggd för pâvliga processioner. Änglar yr. Marmorn gnistrar. Till och med Oden skulle mjukna.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-02-09
Orgeln byggd 1906 av Åkerman & Lund, Sundbyberg 1915 E.A. Setterquist & Son, Örebro A. Holmberg, Stockholm Arkitekt: Agi Lindgren
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren
Marita Berggren 2010-03-23
Kyrkan är intressant som en slags barockpastisch vilket inte gladde den kyrkvaktmästare jag talade med för några år sedan. Man har helt enkelt kopierat en barockkyrka och t o m tillskansat sig ett genuint barockaltare från Uppsala domkyrka. En barockkyrka är självfallet vackert på sitt sätt och pampigt men det är inte ´the real thing´ och det är det som gör kyrkan lite extra intressant - faktiskt!! Kyrkan är dock från tidigt 1900-tal!!
Läs mer Läs mindre
Ejnar Ekström
Ejnar Ekström 2009-11-19
På den västra sidan finns ett vackert kolumbarium (vilorum). Mitt barnbarns skola brukar ha sina skolavslutningar i kyrkan. Den är vacker invändigt. Exteriören tycker jag är i klass med exempelvis Läkarhuset en bit ner på Odenplan. Kyrkan invigdes i juni 1906. Vill man glädjas åt vacker arkitektur så kan man titta österut och finner där Stockholms Stadsbibliotek, Asplunds skapelse...
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2009-10-27
Kyrkan är den största i Stockholm. Interiören får sin prägel främst genom den storslagna altaruppsatsen med höga sidogrupper. Korsmittens täcks av ett kupolvalv med en gestaltning av Kristi förklaring. En kyrka väl värd att besöka.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.