Gustav Adolfs kyrka Foto: Gert Ärnström
Gustav Adolfs kyrka Foto: Gert Ärnström
Gustav Adolfs kyrka Foto: Gert Ärnström
Gustav Adolfs kyrka Foto: Gert Ärnström
Gustav Adolfs kyrka Foto: Gert Ärnström
  1. Gustav Adolfs kyrka
  2. Gustav Adolfs kyrka
  3. Gustav Adolfs kyrka
  4. Gustav Adolfs kyrka
  5. Gustav Adolfs kyrka

Gustav Adolfs kyrka

3.8 i snittbetyg (9st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Gustav Adolfs kyrka i Stockholm

Gustav Adolfs kyrka tillhör Oscars församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 160 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Gustav Adolfs kyrka

3.8 i snittbetyg (9st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-09-16
Gustav Adolfs kyrka är byggd 1892 i nygotisk stil och fasader i rött tegel . Samtliga åtta fönster har glasmålningar . Fönstren är fyllda med religiös och historisk symbolik. Altaruppsatsen formad som en gotisk kyrka.
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2013-09-16
Genast slås man av att kyrkan bara har två skepp, dvs ett skepp t.v. om huvudskeppet. En intressant oregelbundenhet som direkt pekar på slutet av 1800-talet. Det rikt mönstrade fönstren är också en ovanlighet i svenska kyrkor. Vi tycker oss också utläsa en viss nationalromantik och jugend i nygotiken. Det finns ett luftighet i kyrkan med det ovanligt höga taket och att det ändå är så bra akustik kanske kan tillskrivas att det är av trä, vilket dämpar ekot. En kyrka byggd med omsorg. Richard och Sofia
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2013-08-23
Spartansk invändigt men tjusig utvändigt. Lite märkligt att ha en skolgård i direkt anslutning till kyrkan. Personligen tycker jag att miljön runt i kring en kyrka skall vara lugn och rogivande.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-02-21
Gustaf Adolfskyrkan invigdes 1892 av biskop Gottfrid Billing. Samtliga åtta fönster har glasmålningar, som hör till de få kompletta sviter som har bevarats från nygotiken. Fönstren är fyllda med religiös och historisk symbolik. Kyrkan är öppen tisdag- fredag 11-15.00. I dag begravningsakt vid mitt besök varför jag får återkomma.
Läs mer Läs mindre
Karin Bodin
Karin Bodin 2013-01-08
Min favoritkyrka som har en fantastisk atmosfär och ett vackert läge. Lagom stor och inbjudande för såväl dop, bröllop och begravning.
Läs mer Läs mindre
Peter J Olsson
Peter J Olsson 2012-01-29
Mycket fin och tidsenlig. Har bara varit på en begravning men den verkade mycket funktionell - det hördes bra trots att jag satt långt bak.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-07-17
Kyrkan som ligger i Gustav Adolfsparken är byggd i nygotisk stil och har fasad i rött maskinslaget tegel med profiler och sockel i granit är ritad av arkitekt Carl Möller som också komponerade glasmålningarna och merparten av kyrkans inredning.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-04-05
I väster finns orgelläktaren med balustrad av skuren furu och en orgel från Åkerman & Lund från 1968 med 22 stämmor.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-02-21
Praktfull nygotik med en stilren interiör! De snidade fåglarna på bänksidorna är vackra, liksom glasmålningarna. Här gifte sig min dotter för några år sedan.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.