Foto: Barbro Thörn
Hässelby strands kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Hässelby strands kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Hässelby strands kyrka
  2. Hässelby strands kyrka

Hässelby strands kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Hässelby strands kyrka i Stockholm

Hässelby Strands kyrka och församlingsexpedition. Församlingens huvudkyrka, ligger i Hässelby Strands centrum nära T-banan. ”Kyrkan mitt i byn”. Hässelby Strands kyrka invigdes 1970. När kyrkklockorna ringde till helgsmål, lördagen den 19 december 1970, inför 4:e söndagen i advent invigdes Hässelby Strands kyrka och församlingshus av Biskop Helge Ljungberg. Ur biskopens tal: ”Glädje, tacksägelse, lovsång måste prägla vad som skall hända och verka inom dessa murar…”
Omvandlingen av Hässelby Strands centrum har börjat. Just nu byggs över 200 nya lägenheter som ska samlas kring ett nytt modernt torg med kyrkan i centrum.

Hässelby strands kyrka tillhör Hässelby församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Hässelby strands kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2012-07-11
2006 byggde Grönlunds orgelbyggeri en välljudande orgel i svensk tradition med både cymbelstjärna och fågelsång. 15 stämmor fördelade på två manualer och pedal.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-08
Finns det så mycket tristare än dessa tegelkuber till moderna kyrkor? Ibland lyckas man dock göra något bra av interiören, men bara ibland. Här har man gjort ett tappert försök men det räcker liksom inte. Hoppas att församlingslivet väger upp det hela.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.