Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Barbro Thörn
Hässelby Villastads kyrka Foto: Barbro Thörn
Hässelby Villastads kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Hässelby Villastads kyrka
  2. Hässelby Villastads kyrka

Hässelby Villastads kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Hässelby Villastads kyrka i Stockholm

På Mikaelidagen den 1 oktober 1939 invigdes den efterlängtade kyrkan i Hässelby Villastad av ärkebiskopen Erling Eidem. Stockholm tillhörde vid denna tid Uppsala stift.
När man från Riddersviksvägen går uppför kyrkbacken fångas blicken omedelbart av de båda kyrkklockorna, som hänger fritt mot himmelen. De är monterade över varandra i en klockbock av stål, vilken är överklädd med tegel. Denna ”klockstapel”, vars nedre del inramar entrén, avslutas upptill av ett så kallat sadeltak, på vilket ett enkelt kors av järn är placerat.
Med denna sin lätta och luftiga södra fasad ger kyrkobyggnaden redan från början ett ljust och ungdomligt intryck. Detta stämmer väl med inskriptionen på den övre, mindre klockan: ”I ljuset jag ringer och kallar till ljuset.”

Hässelby Villastads kyrka tillhör Hässelby församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Hässelby Villastads kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-20
Orgeln med 906 pipor och 16 stämmor fördelade på tre olika verk – huvudverk, bröstverk och pedalverk – är byggd av Olof Hammarberg, Göteborg 1963, och invigdes midsommardagen 1963. Den första orgeln från 1939 ansågs vara förbrukad.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-02-05
Modern kyrka med snett infallande ljus över Olle Hjortzbergs al secco-målning. Stilrent och vackert.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.