Foto: Richard Allard
Foto: Richard Allard
Foto: Richard Allard
Foto: Richard Allard
Foto: Richard Allard

Hjorthagskyrkan

4.3 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Hjorthagskyrkan tillhör Engelbrekts församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 400 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Hjorthagskyrkan

4.3 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

EnMats 2018-07-17
Rödtegelkyrka från 1909 med fina murnings detaljer. Fönstersnickerierna i behov av renovering
Läs mer Läs mindre
user 185362 2016-10-11
Vacker kyrka med hjorten i guld. Skeppet vid predikstolen. Känner sig ´hemma´.
Läs mer Läs mindre
gunnjack 2015-11-21
Hjorthagskyrkan är en vacker Jugendstilkyrka med god akustik och det allra bästa är församlingsborna. En fantastisk gemenskap finns där! Glasmåningarna i koret är väldigt fina, helt vanliga människor i vilka man kan känna igen sig själv.
Läs mer Läs mindre
Richard Allard 2014-06-13
En originell kyrka med sina eliptiska valvbågar med stiliserade blomstergirlanger. Dock blir upprepningen litet enahanda också med det striktrutiga taket. Några vackra detaljer är den fina hjortskulpturen till höger i koret av Tore Strindberg och hjortarna över ingångsportarna. Se bild. En stark trea.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee 2013-07-29
Hjorthagskyrkan är ett exempel på jugendstilens kyrkliga arkitektur i Sverige. Själva kyrkorummet har basilikal form . Hubertushjort med kors och strålsol mellan hornen.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2012-02-12
Vi har inte så många jugendkyrkor i landet, så de som finns är desto mer intressanta. Intressant och genomarbetad arkitektur.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-02-19
Jugend in i minsta detalj! Det här är verkligen stilrent och den gyllene hjorten ´Hubertushjorten´ är modellerad av Tore Strindberg och skuren i trä av Per Kers. Carl Bergsten som ritat kyrkan har också specialdesignat en stol som kunde vara designad idag trots att den är sedan 1909.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

cecilia kjellbom lavendla
Cecilia Kjellbom
Läs mer om Cecilia
maria hallstensson lavendla
Maria Hallstensson
Läs mer om Maria