Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki

Mälarhöjdens kyrka

3.0 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Mälarhöjdens kyrka tillhör Hägerstens församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Mälarhöjdens kyrka

3.0 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Inger von Schmalensee 2013-08-23
Mälarhöjdens kyrka invigd 1929 och i det plana blåmålade taket finns målningar av Alf Munthe från 1929.Här kan man bl.a se tre vingprydda kvinnofigurer som symboliserar tron,hoppet och kärleken . Fönstren har glasmålningar .Predrikstolen och dopfunten är av trä.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström 2012-05-23
Lite väl stram kyrka för mig, men med ett skönt ljus i det röda tegelväggarna.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki 2012-01-25
Pingstdagen 1929 invigdes kyrkan som byggdes på frivillig väg. Den 1 januari 1984 övertog Hägerstens församling kyrkan. Arkitekt Hakon Ahlberg. Altaret är av kalksten och predikstolen av trä på murad tegelsockel. Dopfunten av trä är tillverkad och skänkt av en mälarhöjdsbo och invigdes 1941. Orgel Åkerman & Lund Orgelbyggeri, Knivsta, 2000, 13 stämmor. Kyrkan är öppen dagtid. Jag blev mycket väl mottagen av trevlig personal.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-03-01
Väggarna är av rött tegel på insidan och reveterade på utsidan. Det hade varit bättre om de gjort tvärtom! Det plana innertaket är vackert blåmålat med änglar som flyger omkring, Alf Munthe har dekorerat. Det runda korfönstret är målat av Maria Hillfon. Glöm inte att titta på Einar Forseths glasmosaik i entrén!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

cecilia kjellbom lavendla
Cecilia Kjellbom
Läs mer om Cecilia
maria hallstensson lavendla
Maria Hallstensson
Läs mer om Maria