Markuskyrkan i Björkhagen Foto: Stefan Leonardsson
Markuskyrkan i Björkhagen Foto: Barbro Thörn
Markuskyrkan i Björkhagen Foto: Barbro Thörn
Markuskyrkan i Björkhagen Foto: Barbro Thörn
Markuskyrkan i Björkhagen Foto: Barbro Thörn
  1. Markuskyrkan i Björkhagen
  2. Markuskyrkan i Björkhagen
  3. Markuskyrkan i Björkhagen
  4. Markuskyrkan i Björkhagen
  5. Markuskyrkan i Björkhagen

Markuskyrkan i Björkhagen

4.6 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Markuskyrkan i Björkhagen i Stockholm

Markuskyrkan ligger i ett hav av björkar vid en av Nackareservatets ingångar i Björkhagen. Kyrkan är en unik byggnad ritad av arkitekten Sigurd Lewerentz. Hans signum finns överallt i kyrkan genom valet av tegelstenar från Helsingborgs Ångtegelbruk, i kyrkbänkarna av furu med fårskinn på knäfallen och svävar kring de vackra mässingslamporna. Missa inte att besöka kyrkan under en klockringning som fortfarande sköts för hand av våra ringarlag!

Markuskyrkan i Björkhagen tillhör Skarpnäcks församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 325 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Markuskyrkan i Björkhagen

4.6 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Lars Johnson
Lars Johnson 2016-04-03
Idag blev jag glatt överraskad av Markuskyrkan i Björkhagen. Dels ligger den vackert inbäddad bland björkar och dels så ser man dessa björkar inifrån, som tavlor på väggen. Kyrkans fönster saknar karmar (arkitekten Sigurd Lewerentz uppfinning) vilket ger en känsla av närhet med naturen på utsidan.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-07-04
Markuskyrkan invigd 1960. Bronsreliefen på kyrkporten.Här kan man följa Sveriges andliga historia från stenåldern via vikingatiden fram till medeltiden . Markuslejonet inmurad ovanför .Kyrkorummet guidades jag runt : den murade predikstolen placerad vid södra väggen, den massiva dopfunten är fyrkantig av jämtländsk kalksten och ett fristående altarbord och bakom hänger två gobelänger. De har motiv från Jesu liv och kristen symbolik. Mycket sevärd kyrka .
Läs mer Läs mindre
Maggan Söderman
Maggan Söderman 2013-03-30
Vackra gobelänger och välkomnande Kristusskulptur. Mycket sevärd.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-01-17
Markuskyrkan ligger på Malmövägen 51 i Johanneshov, och invigdes 1960. Arkitekt är Sigurd Lewerentz. Markuskyrkan ser ut som om den har vuxit upp ur tomten, den forna sjöbottnen med sin björkdunge. Kyrkorummet är närmast rektangulärt och består av ett huvudskepp och ett sidoskepp i norr. Den murade predikstolen har en originell placering vid södra väggen. Den massiva , fyrkantiga dopfunten av jämtländsk kalksten står i sidoskeppets främre del. På väggen bakom altaret hänger två gobelänger i varma färger från taket ner mot altaret.
Läs mer Läs mindre
Per Anders Ohlsson
Per Anders Ohlsson 2011-05-03
Se också hur det dolda höga ljusinsläppet i sidoskeppet låter dagsljuset strykas ut som av en pensel över tegelväggen och hur ljuset ger de trepassformade valven volym! Den norra väggen i huvudskeppet är grå av dagsljus. I söderväggens mörker skymtar som duvslag oregelbundet placerade akustikhål. De lågt hängande mässingslamporna lyser svagt med ett apelsinfärgat sken.
Läs mer Läs mindre
Madicken
Madicken 2010-09-02
Fantastiskt kyrka med underbart ljus och intim känsla...
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-01-05
Hela kyrkan inklusive omgivning är ett magnifikt stycke modern konst! Stanna först och titta på bronsplattan på kyrkporten! Gården med sin spegeldamm och parken runt omkring. Interiören är spännande - taket böljar som vågor. Barbro Nilssons gobelänger, komponerade av Robert Nilsson, utgör tillsammans med skulpturen Den Gode Herden en underbar altartavla! När sedan ljuset silar in från sidan över gröna växter blir det ännu vackrare.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.