Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Oscarskyrkan Foto: Gert Ärnström
Oscarskyrkan Foto: Gert Ärnström
  1. Oscarskyrkan
  2. Oscarskyrkan

Oscarskyrkan

3.7 i snittbetyg (10st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Oscarskyrkan i Stockholm

Oscarskyrkan tillhör Oscars församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 800 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Oscarskyrkan

3.7 i snittbetyg (10st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
user 205921
user 205921 2018-02-10
Glasmålningarna mycket tilltalande Altaruppsatsen alldeles för ´tung´, utan den hade betyget blivit 5 stjärnor. /Stig Östlund i oktober månad 2016
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2014-04-11
En vacker nygotisk extriör. Kyrkan är fin inuti men det känns litet nedtyngt med läktare som ligger på ganska plana valv. Wigelands mosaiker i fönstren är fina, men av någon anledning tämligen mörka, särskilt i nedre delen av korfönstret. Även soliga dagar är litet skumt i kyrkan. Richard och Sofia
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2014-01-05
Ytterligare en Stockholmskyrka som tilltalar mig. Snygga valv och glasmålningar ger en härlig atmosfär. Vacker att se på även exteriört...bergsäker 4:a!
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-12-04
Oscarskyrkan har fått sitt namn efter Oscar II som 1897 lade grundstenen till kyrkan .Nygotisk stil av gråvit kalksten , som invigdes 1903.Vigelands glasmålningar - -han inspirerades av de medeltida glasmålningarna i de franska katedralerna . Kyrkbänkarna har återfått sin ursprungliga ljust gröna färg.
Läs mer Läs mindre
Kalle Ek
Kalle Ek 2013-09-03
En mycket fin kyrka med många valv och fina glasmålningar. Kyrkan är öppen alla söndagar och det är alltid någon kör som sjunger. Hit kommer jag ofta.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-01-11
Oscarskyrkan invigdes 1903, arkitekt är Gustav Hermansson. Den är uppförd i nygotisk stil av råhuggen gråvit kalksten. Formen är den treskeppiga hallkyrkan med korta korarmar och ett rakslutet kor. Kyrkans största sevärdhet är glasmålningarna. De 33 glasfönstren av Emanuel Vigeland utgör den mest betydande glasmålningssviten i Sverige. Predikstolen i kalksten härrör från 1921-23. Altaruppsatsen i guldbrons är från 1956. Dopfunten i vit marmor från 1903. Kyrkan är öppen alla dagar 10-17.00.
Läs mer Läs mindre
Nicke nyfiken
Nicke nyfiken 2011-11-16
Min dopkyrka 1953. alla mina skolavslutningar i Hedvig Eleonora skola firades i Oscarskyrkan, en vacker kyrka mitt i Stockholm. Oscar har Sveriges största kyrkoorgel.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-11-15
Kyrkan har fått sitt namn efter Oscar II, som 1897 lade grundstenen. Exteriören är i stort sett den samma som 1903 men interiören har restaurerats bort i två omgångar. Interiören är rymlig med ett fantastiskt ljus.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-14
Byggd 1949 av Marcussen & Son, Danmark. Utvidgad 1988 med en stämma, samt försedd med fria kombinationer. Fyra manualer och pedal. Mekanisk traktur på man. I, II och III. Elektrisk traktur må man. IV. Elektrisk registratur. Tidigare orgel: Åkerman & Lund 1903, 1923
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-07-07
Stora längsgående läktare och många glasmålningar var det bestående intrycket jag fick vid mitt besök i april 1996.Emanuel Wigeland är det som utfört glasmålningarna och Filip Månsson har utfört dekorationsmålningen i koret.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.