Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Amselberg
Foto: Amselberg
Spånga kyrka Foto: Amselberg
Spånga kyrka Foto: Amselberg
  1. Spånga kyrka
  2. Spånga kyrka

Spånga kyrka

4.3 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Spånga kyrka i Stockholm

Spånga kyrka tillhör Spånga-Kista församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Spånga kyrka

4.3 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
susanna petterson
susanna petterson 2018-10-27
I den här kyrkan har jag döpts, en väldigt fin kyrka. Min präst som jag hade när jag döpte mig var med i en bussolycka där barnen skulle till Norge, i en tunnel omkom alla barnen men min präst överlevde. skönt. Han hette Stig Jonsson men nu är han död. Sorgligt.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2015-03-22
Spånga kyrka uppfördes i slutet av 1100-talet. Under senmedeltiden fick kyrkan sitt vapenhus. Det Bondeska gravkoret uppfördes under andra hälften av 1600-talet. Kyrkan har rikliga målningar från medeltiden. Vid kyrkan står flera sevärda runstenar.
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2014-12-31
Efter att ha sett Tenstas trista byggnader är det ett lyft att se denna kyrkas av tiden milda och försiktiga tak och väggmålningar. Sublimt. En predikstol i rokoko passar väl in sammanhanget. Kyrkan känns varm och inbjudande. En av Stockholms finaste.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-09-21
Spånga kyrkas äldsta målningar återfinns i långhusets tre valv. Valvens ribbor är dekorerade med geometriska ornament.Figurmålningar i valvkapporna:föreställande Elias himmelsfärd,där han låter sin mantel falla till Elisa.Nådastolen och Sankt Göran och draken ,samt Lejonet symbol för evangelisten Markus är sevärda. Det är 1460-tals målningar, Strängnässkolan.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-09
Orgeln är byggd av Marcusson & Son 1957, Aabenraa, Danmark. 25 stämmor 3 manualer och pedal
Läs mer Läs mindre
Amselberg
Amselberg 2010-07-21
Den ursprungliga kyrkan är från 1100-talet och hör till en av Stockholms äldsta kyrkor.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-03
Det Bondeska gravkoret som byggdes på 1600-talet är troligtvis ritat av Nicodemus Tessin. Altaruppsatsen är av Burchard Precht från samma tid. Kyrkan har hårt renoverade kalkmålningar från olika tidsepoker. Klart sevärd!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.