Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Arne Bernhardsson
Foto: Arne Bernhardsson
S:ta Birgitta kyrka Foto: Agnes B
S:ta Birgitta kyrka Foto: Agnes B
  1. S:ta Birgitta kyrka
  2. S:ta Birgitta kyrka

S:ta Birgitta kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

S:ta Birgitta kyrka i Stockholm

S:ta Birgitta kyrka ligger på berget ovan Mälaren i Nockeby. Det 39 meter höga klocktornet med sitt stålgrå kors syns vida omkring. Församlingshemmet intill kyrkan heter Nockebygården. Kyrkan är öppen dagligen kl 11.00-15.00. Välkommen in, be en bön eller tänd ett ljus.

S:ta Birgitta kyrka tillhör Västerleds församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 340 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för S:ta Birgitta kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2017-02-03
Är det en moské? Nej då, det är Rolf Bergh som svävat ut och gjort något annat än sina vandringskyrkor. Ganska lyckat, faktiskt.Altaret av Ekebergsmarmor är skulpterat av Knut Erik Lindberg och de fem glasmålningarna i koret är komponerade av Uno Lindberg. Glasmålningen över huvudentrén är Tore Berghs verk. Alltså har här två brödrapar varit verksamma! Modern och fin kyrka.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-11-29
S:ta Birgitta kyrka syns vida omkring p.g.a. det 39 meter höga klocktornet med det stålgrå korset. Kyrkan invigdes 1962. Bronsskulpturen av Den heliga Birgitta , höger om entren, lyfter sin högra hand som hon hälsar på besökarna. Altaret är fristående och den gyllene kronan över altaret är en Birgittasymbol -- Kristi fem sårmärken Glasmålningarna i lysande rött och blått finns på korväggen.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2013-11-27
Om församlingsgrannen S:t Ansgar är anspråkslös så är den ett år tidigare invigda S:ta Birgitta storslagen med sitt oväntat vida rum med generöst ljusflöde trots att inga fönster finns i synhöjd. Rolf Bergh är mest känd för sina studiokyrkor men här har han lyckats väl i det lite större formatet.
Läs mer Läs mindre
AlexanderH
AlexanderH 2012-06-12
Intressant arkitektur som ger en god akustik. Med sin storlek skapar den dock inte samma typ av närvaro som man får i de smalare kyrkorna av mer traditionellt slag.
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren
Marita Berggren 2010-09-19
Spännande modern kyrkoarkitektur från efterkrigstiden. Rolf Bergh har skapat några mycket otraditionella intressanta kyrkor och denna hör till det finaste av svenska efterkrigstidskyrkor. Väl värd ett besök.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.