Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Uppenbarelsekyrkan Foto: Håkan Karlsson
Uppenbarelsekyrkan Foto: Håkan Karlsson
  1. Uppenbarelsekyrkan
  2. Uppenbarelsekyrkan

Uppenbarelsekyrkan

4.2 i snittbetyg (16st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Uppenbarelsekyrkan i Stockholm

Uppenbarelsekyrkan tillhör Hägerstens församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 550 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Uppenbarelsekyrkan

4.2 i snittbetyg (16st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
user 216745
user 216745 2019-01-30
Kyrkans fönster är fantastiska att titta på. Denna kyrka betyder mycket för mig personligen. Otaliga skolavslutningar både för mig samt mina söner. Jag är konfirmerad där, sjungit i kyrkokören, gift mig och döpt min ena son där. Stolarna är kanske inte de bästa men det gör inget. Kyrkan är ovanlig i sin arkitektur och vacker även utifrån.
Läs mer Läs mindre
Fiddax
Fiddax 2016-03-13
En rätt så ful kyrka, sett finare. Tycker även servicen var sådär när jag besökte den. Det enda som var positivt var att de hade ett fint fönster.
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2016-02-13
Jag brukar tycka att kyrkor byggda efter 1930 är ganska stela i sin utformning. Här är Uppenbarelsekyrkan ett undantag. Eller så tänker man inte så mycket på det på grund av det andlöst vackra glasmåleriet i fönstren. De långsmala fönstren ser ut som hängande pärlband i den den helt imponerande höjden av kyrkorummet. En modern katedral som P-A Rudberg säger nedan. Predikstolen däremot stör helheten. Den ser ut som ett billigt skärmskydd. Den borde utformas som liknar fönsterväggarna med lodräta mosaikstråk. Akustiken är också litet dålig p.g.a. ekot i kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-12-21
I Hägersten ligger Uppenbarelsekyrkan invigd 1961. Kyrkorummet får sitt ljus genom höga färgfönster ingjutit i betong. Uppenbarelsebokens sjutal återkommer bl.a i de sju stjärnorna på kyrktrappans grindar, sjustjärnan i stenläggningen på gården, de sju smala ljuspelarna på var sin sida av kyrkorummet och de sju korfönstren.
Läs mer Läs mindre
Marita Brodin
Marita Brodin 2013-07-01
Gå på en visning och få hjälp att tyda symboliken som har flera bottnar i den här kyrkan. Den är byggd med mått som liknar Noas ark (utom på längden), men med uppenbarelsebokens bilder. Ljuset, färgerna och formerna. En fantastisk kyrka! www.svenskakyrkan.se/551074
Läs mer Läs mindre
P-A Rudberg
P-A Rudberg 2013-03-18
Kanske en av Sveriges allra vackraste kyrkor. Lyckad katedralkänsla i modern tolkning.
Läs mer Läs mindre
kjerstin öberg
kjerstin öberg 2013-02-18
Blev helt fachinerad av denna kyrka o tycker att den är mkt vacker. Min far var kyrkvaktmäst i Hälsingland o intresserad av olika kyrkor, hade hoppats att han fått se denna, men tyvärr finns han inte längre.Vad gäller alla dessa vackra fönster får jag en tanke till en kyrka i Berlin som jag inte kommer ihåg vad den heter.
Läs mer Läs mindre
N Tore Larsson
N Tore Larsson 2013-02-18
Har inte sett kyrkan ´live´ men av bilderna på tv är det en fantastisk skapelse med Noas ark som måttstock
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2012-02-26
Med en utsida som en fabrik, överraskar interiören med det höga korfönstret mot öster och det rymliga kyrkorummet med dess underbara ljus.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-01-30
Uppenbarelsekyrkan i Hägersten har fått sitt namn efter Uppenbarelseboken, Bibelns sista bok, som skildrar kyrkans framtid på jorden. Kyrkan invigdes 1961, arkitekt är Johannes Olivegren. Glasmålningarna av Ralph Bergholtz är bland de vackraste som jag har sett. Under kyrkorummet har ett columbarium (urngravar) inrättats i två plan och varje plan har indelats i småkapell i vars väggar urnnischerna placerats. Totalt finns det 8.250 urnnischer med plats för 22.800 urnor. Columbariet invigdes den 7 november 1965. Arkitekt är Johannes Olivegren. I anslutning finns en Lillkyrka. Kyrkan har 600 pl.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-10
Orgeln är placerad precis ovan entrén i väster, mittemot altaret. Den är byggd av Olof Hammarberg, Göteborg 1961 och har 19 stämmor. Orgelfasaden är ritad av Olivegren. Kororgeln är samtida och också byggd av Hammarberg. Den har fem stämmor och är placerad i det södra sidokapellet.
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren
Marita Berggren 2010-09-14
Denna uppenbart moderna kyrka av Johannes Olivegren härrör från 1960 och har fantastisk glasmosaik som trots det moderna intrycket också ger medeltidskänsla.Den som besökt någon av de stora franska katedralerna i Beauvais eller Chartres förstår vad jag menar. Här har det gamla och det nya mötts i en fascinerande kyrkobyggnad.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-03-22
Glasmosaiken är mycket vacker och det finns en hel del intressanta detaljer i denna moderna kyrka.
Läs mer Läs mindre
Erika Cyrillus
Erika Cyrillus 2010-03-06
Vacker både utifrån och inifrån, varje hörn du rundar möter något oväntat. Upplevde en mycket stark långfredagsgudstjänst här 1996.
Läs mer Läs mindre
Neta Valentin
Neta Valentin 2010-03-05
Min favoritkyrka vad gäller arkitektur. Känns som att stå på ett stort skepp. I många år gick jag dit med några vänner 3:e söndagen i advent. Det var alltid en upplevelse att höra barn- och ungdomskören. På 80-talet spelade de in en LP skiva och den har jag kvar än.
Läs mer Läs mindre
Håkan Karlsson
Håkan Karlsson 2010-03-05
När man kommer från den ljusa lilla innergården och svänger till höger och går in i kyrksalen är det en väldig kontrast. Lokalen är stor med rejäl takhöjd och domineras helt av den vackra blåskimrande glasmosaiken på bakre väggen. Arkitekturen med betong och glas måste ha varit hypermodern när kyrkan invigdes 1961. Jag har bara varit i denna kyrka på konserter och dop, och tyvärr har ljudet inte varit något vidare, svårt att höra vad som sägs.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.