Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Hogdals kyrka Foto: Barbro Thörn
Hogdals kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Hogdals kyrka
  2. Hogdals kyrka

Hogdals kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Hogdals kyrka i Strömstad

Hogdals kyrka tillhör Strömstads pastorat och ligger i Strömstad

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Hogdals kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2017-11-21
Redan på medeltiden fanns här en kyrka, men den revs några år innan nuvarande kyrka uppfördes 1856-1857. På vänstra sidan finns kyrktornet vars bottenplan fungerar som vapenhus. Ovanpå tornets tak finns en lanternin av trä. Kyrkan fick sin orgel 1899. Från gamla kyrkan finns bevarat dopfuntens fot i täljsten från 1100-talet. Ovanpå denna vilar en cuppa av trä som troligen tillverkades på 1700-talet. Kyrkklockan härstammar från 1300-talet. Kyrkan var vid mitt besök stängd.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2016-11-16
Kyrkan återinvigdes söndagen den 28 juni 2015 efter att ha varit stängd i nästan fyra år. De bakre bänkarna har tagits bort och skall ersättas med stolar. En del arbete med golv återstår men det är mycket glädjande att kyrkan åter satts i stånd. Kyrkan hade ursprungligen från invigningen 1856 altarpredikstol. Det finns väldigt lite skrivet om denna kyrka, tyvärr.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-01-13
Byggd 1856 i Karl Johansstil. Stängdes med omedelbar verkan i september 2011 pga allvarliga fuktskador. Vad som därefter beslutats är bortom min kännedom, det brukar ju ta några år först med beslut om vad som ska göras och sedan att genomföra det.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.