Foto: Barbro Thörn
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Andreas o Lina
Foto: Andreas o Lina
Revesjö kyrka Foto: Andreas o Lina
Revesjö kyrka Foto: Andreas o Lina
  1. Revesjö kyrka
  2. Revesjö kyrka

Revesjö kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Revesjö kyrka i Svenljunga

Revesjö kyrka tillhör Kinds pastorat och ligger i Svenljunga

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Revesjö kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
akejohan
akejohan 2015-04-25
Revesjö kyrka uppfördes 1846-49 på den medeltida kyrkplatsen. Kyrkan restaurerades flera gånger under 1900-talet. Den senaste restaureringen ägde rum 2004. I kyrkan finns en dopfunt från 1200-talet. På den medeltida storklockan finns en runinskrift.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-07-24
En helt vanlig kyrka från 1846. Det som renderar fyra stjärnor är den fantastiskt fina skulpterade dopfunten från tidig medeltid som tillsammans med dopljuset och guldkorset ger en harmonisk liten hörna i korets högra del. Det charmiga fönstret i sakristian hjälper också till. I övrigt är altartavlan från 1951 målad av boråskonstnären John Hedaeus. Men trist är att det inte finns någon broschyr om kyrkan eller någon hemsida som berättar fakta - allrahelst som både boken ´Våra kyrkor´ och Wikipedia är vilseledande. Wikipedia har jag ändrat nu.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.