Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Linderås kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Linderås kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Linderås kyrka
  2. Linderås kyrka

Linderås kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Linderås kyrka i Tranås

Linderås kyrka tillhör Tranås pastorat och ligger i Tranås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 400 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Linderås kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2015-10-06
Linderås kyrka är byggd 1793-1794 av Casper Seurling i nyklassicistisk stil med torn och med sakristia i öster. Tidigare fanns här en romansk stenkyrka. Från denna härstammar en dopfunt och ett triumfkrucifix, som numera finns i nuvarande kyrka. Dopfunten är av kalksten gjord av oidentifierad upphovsman (ev. bestiariusgruppen), från omkring år 1200. Triumfkrucifix av lövträ, från 1300-talet. Altartavlan, från 1844, är utförd av Kilian Zoll. Den föreställer Kristi törnekröning och ansluter nära till Pehr Hörbergs altartavla i Sunds kyrka. Nuvarande orgel anses ha ett stort musikaliskt värde.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-05-06
Hit rekommenderar jag att man åker när det är vägkyrka! Mycket fint ordnat med utställning av t.ex två brudkronor, varav en från 1700-talet och den andra från 1952. I vapenhuset visades skamstocken. Jättetrevliga människor och fin servering. Kyrkorummet domineras av Kilian Zolls färgsprakande altartavla från 1844. Ljus och rymd kan man sammanfatta det med. Det är dels altartavlan, dels det trevliga bemötandet som renderar den femte stjärnan.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2014-02-13
Trevlig 1700-talskyrka med stilenlig inredning, fondläktare m. m. Altartavlan av Kilian Zoll är intressant men kanske inte helt lätt att ta till sig.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-06
Orgel: 1754: Jonas Wistenius bygger en orgel . 1864: Erik Nordström, Flisby, bygger en mekanisk tvåmanualig piporgel med bihangspedal. Alla fasadpipor är stumma. 1948 & 1961: Renovering av H. Lindegren, Göteborg. 1976: Restaurering av Nils-Olof Berg, Nye. Crescendoskåp, magasinsbälg, m.m. tas bort. Väderlådorna tätas. 2000: Åkerman & Lund, Knivsta, restaurerar orgeln till 1864 års skick. Projektledare: Carl-Gustaf Lewenhaupt. Dock återstår att restaurera fasaden.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.