Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki

Ängsö kyrka

4.0 i snittbetyg (9st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Ängsö kyrka tillhör Västerås pastorat och ligger i Västerås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 130 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Ängsö kyrka

4.0 i snittbetyg (9st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Janos Banan 2013-12-17
En kyrka med direkt koppling till närliggande slott brukar visa på överdåd och så också här i form av en magnifik altaruppsats och tydliga spår av storslagna målningar. Kyrkan är dessutom belägen i en naturskön miljö och det finns en mängd skrönor att ta till sig från trakten. En spännande kyrka!
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2013-11-27
De målningar som finns har varit överkalkade är är tyvärr mycket svårt skadade, endast fragment finns kvar. Altaruppsatsen är magnifik och i södra korsarmen finns ett helgonskåp som framställer Anna själv tredje och fyra målade kvinnliga helgon. Nils Abjörnssons vapen finns fortfarande på dörren till sakristian. En mässhake som gjorts av Albertus Pictor hör till sevärdheterna, likson förstås hela omgivningen.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2012-11-30
Ängsö kyrka uppfördes på 1340-talet. Gravkoret byggdes runt 1730. Kyrkans torn byggdes 1744. I kyrkan finns en dopfunt från 1200-talet, samt helgonskåp och madonnaskåp från 1400-talet.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren 2011-09-08
Mistlar i lövträden och högrest slott och kyrka; Ängsö är utposten för den riddarkultur som började i Burgund. Kyrkan manar med spetsig spira att den som kan bygga stort och högt ocksa är dödlig. En slottsfru har lämnat sitt änkedok pa makens epitafium. Enligt sägnen kom hon för tidigt till kyrkan pa juldagsmorgonen och hamnade pa de dödas julotta. Där träffade änkan sin man igen...
Läs mer Läs mindre
Kerstin P 2011-08-29
Tegelkyrka vid Ängsö slott och natursköna omgivningar. Rester av målningar ger en aning om vad kyrkan varit. Värd ett besök. Sedan familjen skaffade bil åkte vi ofta på maj-utflykt hit.
Läs mer Läs mindre
Herminia 2011-08-27
Underbar vacker kyrka med mycken historia
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2011-07-23
Intressant kyrka i spännande kulturmiljö nära Ängsö slott. Målningarna är mycket riktigt förbleknade men det som finns kvar ger en aning om ett fantastiskt färgspel när kyrkan var ny.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki 2010-11-29
Vid riddaren Abjörn Sixtensson död 1310 ärvdes Ängsö av sonen Nils Abjörnsson, som lät bygga den nuvarande kyrkan. Med undantag av grunden och delar av sockeln är kyrkan byggd av tegel. På 1700-talet tillkom gravkoret i öster och tornet i väster. Kyrkan är vacker och värd ett besök.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2010-10-02
Orgeln från 1781 är byggd av O Schwan i Stockholm.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anna-Karin Bengtsson
Läs mer om Anna-Karin
Jenny Olsson
Läs mer om Jenny