Hem / Begravning / Typer av begravningar / Enkel begravning

Enkel begravning

Det är inget ovanligt att önska sig en enkel och billig begravning.

ordna en enkel begravning

En enkel begravning är det många som önskar sig när man resonerar kring sin egen begravning.

Inga extra kostnader för blommor, minnesstund, annonser, program och så vidare.

Det ska vara så billigt som möjligt, oftast av ekonomisk omtanke för sina anhöriga.

Gör dina val i lugn och ro

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval.

från 16 995 kr
  • Administration & Ceremonivärd
  • Kistläggning & Transport
  • Obehandlad kista
  • Minnessida
  • Välj bland valfria tillval

Kista i obehandlad furu vid enkel begravning

Vid en enkel begravning används vår kista i obehandlad furu, som dekoreras med församlingens bårtäcke och kanske ett foto på den avlidne.

Ceremonin hålls i en kyrka eller i ett kapell med en präst från kyrkan eller en borgerlig officiant som Lavendla hjälper till att boka.

Lavendla sköter de grundläggande delarna med kistläggning, transporter, administration och närvaro av representant vid ceremonin.

Värdigheten vid en enkel begravning är precis lika hög som vid vilken annan begravning som helst.

Efter begravningen sker antingen en jordsänkning av kistan eller så körs kistan till närmaste krematorium för kremering.

5 tips för att ordna en enkel begravning

  1. Ta hjälp av oss på Lavendla med de mest grundläggande delarna av begravningen: transport, kistläggning och administration.
  2. Vill du hålla nere kostnaderna ytterligare? Be din rådgivare om råd. Du kan exempelvis själv agera representant eller sköta delar av administrationen.
  3. Använd gärna församlingens bårtäcke att lägga på den obehandlade furukistan. Vill du ändå ha blommor? Kom då ihåg att man inte får ha dekorationer på kistan med risk för att smutsa ner bårtäcket. Välj i stället liggande eller stående dekorationer, alternativt begravningskransar, och placera ut dessa på golvet.
  4. Vill du bjuda till minnesstund men har en låg budget? Gör egen fika och bjud hem gästerna till dig på minnesstund.
  5. Vill du ha en dödsannons för minsta möjliga peng? Be oss göra annonsen så sparar vi den som en bildfil, och du kan enkelt sprida den bland dina släkt och vänner på sociala medier.

Möt våra rådgivare

Att ordna begravning eller få hjälp med juridiska frågor är ett förtroendeuppdrag. Välj en rådgivare som passar dig och din situation.

Billig begravning är ofta den avlidnes önskan

Det är inte begravningens prislapp som avgör hur mycket den avlidne betydde för sina nära. Det är vi alltid noga med att poängtera.

Det är lätt att känna hur val av kista, urna, blommor och så vidare ska baseras på ens kärlek eller förhållande till den avlidne.

Men försök i stället tänka att man ska följa den avlidnes önskan i så stor utsträckning som möjligt. Faktum är att en billig begravning ofta är precis vad många önskar sig.

Låt kärleken leva vidare

På våra minnessidor delar släkt och vänner med sig av personliga minnen i form av hälsningar, bilder och filmer. Här finns också annonser, anmälan till minnesstund, livesändning av ceremonin, blommor och mycket mer.

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss via formuläret så hör vi av oss till dig.