0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Begravning / Typer av begravningar / Enkel begravning

Enkel Begravning

En enkel begravning, utan onödiga kostnader är det många som önskar sig. Vi hjälper dig reda ut hur vi kan hjälpa dig ordna en värdig och enkel begravning.

5 tips för en enkel begravning

  1. Ta hjälp av oss med de mest grundläggande som transport, kistläggning och administration. Även om ni önskar hålla det enkelt, är det sällan fördelaktigt att göra dessa delar själv, vare sig praktiskt eller administrativt, då det lätt blir fel i blanketter och rutiner.
  2. Be din rådgivare om råd. Det finns flera sätt att hålla nere kostnaderna. Du kan exempelvis själv agera representant eller ordna minnesstunden. Ring oss på 0771 - 22 21 21.
  3. Använd gärna församlingens bårtäcke att lägga på transportkistan. Vill du ändå ha blommor? Kom då ihåg att man inte får ha dekorationer på bårtäcket med risk för att smutsa ner det. Välj då i stället dekorationer eller begravningskransar och placera ut dessa på golvet.
  4. Vill du bjuda till minnesstund men har en låg budget? Gör egen fika och bjud hem gästerna till dig på minnesstund.
  5. Gör en minnessida istället för dödsannons. En dödsannons kostar ofta 5000-7000 kr beroende på tidning. Att skapa en minnessida på Lavendla.se är betydligt mer prisvärt och skapar en fin samlingsplats för släkt och vänner att dela minnen på. Se andra minnessidor här.

Hittade Lavendla på nätet, tyckte att deras upplägg tilltalade mig. Att kunna sitta i hemmiljö med tända ljus och Lavendla kommer hem blev mycket mer personligt och kontakten längs hela vägen fram till begravningen var fantastisk.

Charlotte

Vi hjälper dig gärna

Ring oss på 0771 - 22 21 21 eller fyll i formuläret
så återkommer vi så snart som möjligt.

Lena Palmqvist är en av våra många duktiga rådgivare som du kan komma i kontakt med.

Möt våra rådgivare

Att ordna begravning är ett förtroendeuppdrag. Ring oss på 08 – 22 11 01, välj rådgivare nedan eller visa alla begravningsrådgivare.

En billig begravning i grundutförandet

En enkel begravning är i grundutförandet ett billigare alternativ till den klassiska begravningen. Men, ceremonin byggs ofta ut med blomsterarrangemang, en finare kista, eller andra tjänster, enligt de anhörigas önskemål.

Kista vid enkel begravning

Vid en enkel begravning används som standard en enklare kista som dekoreras med församlingens bårtäcke och kanske ett foto på den avlidne. Ceremonin hålls i en kyrka eller i ett kapell med en präst från kyrkan eller en borgerlig officiant som Lavendla hjälper till att boka.

Lavendla sköter de grundläggande delarna med kistläggning, transporter, administration och närvaro av representant vid ceremonin. Värdigheten vid en enkel begravning är precis lika hög som vid vilken annan begravning som helst.

ordna en enkel begravning

Skrivet av Jakob Nordström

VD och grundare

Jakob är grundare av Lavendla som startade 2014 och arbetar idag som vd i företaget. Med över 8 års erfarenhet inom begravningsbranschen, varav flera år som begravningsrådgivare, har han god kännedom om begravningar och branschen i allmänhet. Jakob är idag verksam på Lavendlas huvudkontor i Stockholm.