0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Våra tjänster

Våra tjänster

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. Med rätt produkter, tjänster och lösningar kan vi göra det svåra lite lättare.


Vill du veta mer om våra tjänster?

Kontakta oss på 0771 - 22 21 21 eller fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss.


Ceremonivärden hjälper till vid begravningen

En ceremonivärd har många praktiska ansvarsområden både innan, under och efter ceremonin. Vi rekommenderar alltid att ta hjälp av vår representant som gör att de anhöriga kan känna sig trygga med att allt blir som planerat i samband läs mer här.

Borgerlig officiant behövs vid en borgerlig begravning

Vill du ordna en borgerlig begravning krävs en borgerlig officiant. Det kan Lavendla hjälpa dig med. Vi har många rådgivare som är utbildad borgerlig officiant. De kan hjälpa dig att både planera samt hålla i begravningsceremonin läs mer här.

Sång och musik

Vid kyrklig begravning sjunger man ofta psalmer, spelar något orgelstycke och kanske man har en solist som uppträder. Vid en borgerlig begravning går det att välja helt fritt vilken sorts musik man vill ha under ceremonin. Många föredrar levande musik framför inspelad, vilket skapar en helt annan stämning. Läs mer här.

Minnesstund

En minnesstund efter begravningen där anhöriga samlas, delar minnen och umgås. Det är vanligt att man äter och dricker något tillsammans. Vi kan hjälpa till att ta emot anmälningar till minnesstunden och andra praktiska bitar om ni önskar, läs mer här.

Förlusten av en älskad närstående oerhört sorglig men många begravningar är även ljusa och vackra kärleksförklaringar. Jag möter så mycket kärlek och glädje när jag talar med anhöriga och det märks tydligt hur viktigt det är att få tala om de avlidna och återuppleva fina stunder.

Nina Klose, Rådgivare & Officiant, Lavendla

Lavendla Live

Det är inte alltid att alla som vill delta i en begravning har möjlighet till det. Detta har blivit smärtsamt uppenbart nu under Covid. Därför har Lavendla tagit fram en lösning för att digital kunna live-sända begravningen. Läs mer här.

Transport

Lavendla säkerställer att alla nödvändiga transporter vid begravningen blir utförda. Detta inkluderar hämtning av den avlidne från bårhus, transport till bisättningslokal i väntan på ceremoni, transport till ceremonilokalen samt i vissa fall eftertransport till krematorium och tillbaka till gravplats. Läs mer här.

Administration och rådgivning

Det är en hel del del logistik och samordning som måste administreras vid ett dödsfall och begravning, kontakt med myndigheter, beställning av tranporter och intyg med mera. Våra rådgivare bistår dig gärna med detta. Läs mer här.

Juridisk hjälp vid dödsfall

Efter att någon avlider hamnar den avlidnes tillgångar och skulder i ett dödsbo. De som tar hand om dödsboet kallas för dödsbodelägare och ansvarar för förvaltningen av dödsboet. Det finns många frågor som har att göra med dödsbon, där svaren inte är helt självklara för en lekman. Vi kan hjälpa dig i den juridiska processen. Läs mer här.

Skapa minnessida

Tillsammans med släkt och vänner samlar ni hälsningar, bilder och filmer som ett vackert minne för framtiden. Det blir ett fint underlag, som ni senare kan göra en minnesbok av om ni vill. Det är också möjligt att starta en insamling till en valfri fond för välgörande ändamål. Eller om ni önskar, livesända en ceremoni direkt på minnessidan.

Läs mer här om Lavendlas minnessidor.

Vi hjälper dig

Ring oss på 0771 - 22 21 21 eller fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt.

Lena är en av våra rådgivare som du kan komma i kontakt med.

Priser för begravning

Kostnaden för en begravning beror på utformningen av ceremonin samt eventuella juridiska tjänster som bouppteckning och arvskifte.

Våra vanligaste begravningar

Enkel Begravning

Den enkla begravningen är för de allra närmsta. Ett tillfälle att samla familjen för ett värdigt avsked. Tillsammans utformar vi ceremonin efter era önskemål, sen sköter våra erfarna rådgivare resten.

 • Kistläggning och transport
 • Ceremonivärd i kyrka / kapell
 • Koordinering och rådgivning
 • Gratis minnessida och dödsannons*
 • Kista: transportkista

från 19 980 kr

Klassisk Begravning

Till en klassisk begravning är släkt och vänner välkomna för att minnas och ta farväl. Det är era önskemål som formar ceremonin och vi finns där för att koordinera allt som behövs — hela vägen.

 • Kistläggning och transport
 • Ceremonivärd i kyrka / kapell
 • Koordinering och rådgivning
 • Gratis minnessida och dödsannons*
 • Kista: klassisk enkel
 • Blommor: kistdekoration

från 26 995 kr

Begravning inkl. juridik

Ibland kan man behöva hjälp med mer än själva begravningen. Våra rådgivare sköter allt, från ceremonin och minnesstunden till de juridiska bitarna som bouppteckningen och arvskiftet.

 • Kistläggning och transport
 • Ceremonivärd i kyrka / kapell
 • Koordinering och rådgivning
 • Gratis minnessida och dödsannons*
 • Kista: klassisk enkel
 • Blommor: kistdekoration
 • Juridik: bouppteckning

från 37 995 kr

Relaterade sidor

*Minnessida Gratis ingår alltid utan extra kostnad i 20 dagar räknat från godkänt kostnadsförslag (värde 495 kr). Vi erbjuder också dig att kostnadsfritt skapa en online dödsannons att visa ut på minnessidan, istället för att publicera den i tidningen (värde 2 000 kr). Läs mer hur det fungerar med minnessida och online dödsannons. När du skickat in en kontaktförfrågan till oss får du länkar till att skapa såväl minnessida som dödsannons direkt. Vi hjälper dig vid behov.


BLÄDDRA I VÅR KATALOG

Se vår produktkatalog

Läs mer om våra tjänster och se våra produkter …

Se produktkatalogVårt kundlöfte

Ett inledande samtal med oss är gratis. Känn dig fri att starta en dialog med en eller flera rådgivare. När du hittat rätt sätter vi ihop en offert ihop.

Din närmaste rådgivare

Med över 120 rådgivare i Sverige får du personlig rådgivning på dina villkor och omsorgsfull hjälp med att förverkliga avskedet du önskar.

Hållbara val

Vi tar ansvar hela vägen, från hur vi sätter ihop våra erbjudanden till hur vi gör det möjligt att göra mer hållbara val.


Vi kan hjälpa dig

Våra rådgivare

Vi har rådgivare i hela Sverige och de finns där för dig, i ett personligt möte, via telefon eller online.

Våra värderingar

Lyhördhet, Mod och Driv. Våra värderingar speglar vilka vi är och vad vi gör – och även hur vi gör det.

Läs vår senaste rapport

Rapporten kartlägger svenskars syn på livets slut, baserad på en undersökning bland 3000 respondenter över hela landet.

Skrivet av Charlie