Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Barbro Thörn
Foto: Carl-Johan Ivarsson

Vänga kyrka

5.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Vänga kyrka byggdes färdig 1906 och är av rödgranit från socknen och som församlingsborna forslade till kyrkan. Kyrkohistorien för Vänga tar oss tillbaka till år 1063 och det har konstaterats att Vänga haft den äldsta daterade träkyrkan i Västergötland.

Vänga kyrka tillhör Fristads församling och ligger i Borås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Vänga kyrka

5.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2016-08-14
Den nya kyrkan som byggdes 1906 var den tredje på platsen. Fredrik Falkenberg omarbetade ritningar som föreslogs vid tiden och enligt Raä finns A Åson nämnd som ursprunglig arkitekt. Må vara hur det vill med den saken, den nya kyrkan är ´ett barn´ av sin tid med altaruppsats, predikstol och dopfunt med lock från den tidigare kyrkan som byggdes 1642. Endast dopfunten kommer från den första kyrkan som ska ha varit en stavkyrka, vars delar nu återfinns i det gamla porthuset. Det är framför allt för det intressanta porthuset och historien runt det som kyrkan nu får högsta betyg!
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2016-08-10
Vänga kyrka var en av de sista som nybyggdes i 1800-talets nybyggnadsvåg i Västergötland, och det så sent som 1906. Den gamla kyrkan skattade åt förgängelsen även om vapenhuset räddades och nu åter finns på kyrkplatsen. Det innehåller trä som dendrokronologiskt daterats till tidig kristen tid. Arkitekten var inte A. Åson (vem nu det var) utan Fredrik Falkenberg och kyrkan är nu i ett prydligt skick med flera synliga tidslager.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

karin wold lavendla begravningsbyrå
Karin Wold
Läs mer om Karin
33420 Lavendla Jeanette Strömk1
Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette