Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: akejohan
Hakarps kyrka Foto: akejohan
Hakarps kyrka Foto: akejohan
  1. Hakarps kyrka
  2. Hakarps kyrka

Hakarps kyrka

4.9 i snittbetyg (8st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Hakarps kyrka i Jönköping

Hakarps kyrka tillhör Huskvarna pastorat och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 300 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Hakarps kyrka

4.9 i snittbetyg (8st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
user 208944
user 208944 2018-05-15
Här är an konfirmerad '
Läs mer Läs mindre
Olle Elm 2
Olle Elm 2 2017-07-08
Hakarps år 1694 rivna kyrkas timmer med intressanta målningar, återfinns för den som är intresserad i den nuvarande kyrkans vind och takresning. För vägledning se Huskvarna Krönika (1923, sid 303 ff), författare Ragnar Lindstam.
Läs mer Läs mindre
Peter Isoz
Peter Isoz 2014-12-01
Vackert belägen korskyrka med mycket att titta på under högmässan. Förutom taket, den svävande dopängeln, den väldigt detaljrika altartavlan mm. Kyrkan är byggd enl. ritningar av Erik Dahlberg.
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2013-12-17
Spännande fynd har kommit i dagern under senare tid. Däribland ekplankor som med stor säkerhet härrör från den första stavkyrkan på platsen. Dessa plankor återanvändes sedan i den timrade kyrkan som uppfördes 1283. Denna kyrka stod kvar som innandöme när nästa gudshus byggdes. När den nya kyrkan stod färdig, revs den inre. Fler hemligheter väntar på att bli avslöjade.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-11-28
Betecknad som sevärdhetskyrka. Takmålningar från 1729 av Edvard Orm. Altaruppsats och predikstol från 1636, båda bekostade av Arfwed Hägerflücht, vars epitafium hänger i kyrkan. Korskyrka med tornet centralt placerat. I förstone tror man att dopfunt saknas, men dopängeln som hänger i taket hissas ner vid dop och har då en skål i handen. Bänkarna har en lustig målning, dörrarna ser nästan ut att ha leopardmönster. Den här kyrkan är verkligen något extra, ta god tid på dig när du besöker den!
Läs mer Läs mindre
Pelle Hakeman
Pelle Hakeman 2013-11-28
Kyrkan är mycket vacker och stämningsfull. Takmålningarna är oförglömliga.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-04-25
Hakarps nuvarande kyrka uppfördes 1694. Kyrkan restaurerades grundligt i slutet av 1900-talet. Kyrkans interiör präglas av Edvard Orms sevärda takmålningar.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2010-06-05
Kul ängel som kommer ner från taket med dopskålen. Taket förresten, Orms målningar är stort drama med himmel och helvete. Tack Lena Jonzon, vilken insats när du guidar kyrkan.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.