Kumlaby kyrka Foto: akejohan
Kumlaby kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Kumlaby kyrka Foto: Tommy Svenningsson
Kumlaby kyrka Foto: Tommy Svenningsson
Kumlaby kyrka Foto: Tommy Svenningsson
Kumlaby kyrka Foto: Barbro Thörn
 1. Kumlaby kyrka
 2. Kumlaby kyrka
 3. Kumlaby kyrka
 4. Kumlaby kyrka
 5. Kumlaby kyrka
 6. Kumlaby kyrka

Kumlaby kyrka

3.8 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Kumlaby kyrka i Jönköping

Kumlaby kyrka tillhör Visingsö församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 50 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Kumlaby kyrka

3.8 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Joakim Mattisson
Joakim Mattisson 2016-07-05
Besökte denna ´kyrka´ idag, men saknade kontanter.
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2016-01-14
Jag var på Visingsö idag men jag hade inte tid att ta någon närmare titt in denna kyrkan. Kyrkan var öppen men jag hade inte tid att gå in. Annorlunda torn!
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-07-27
Kyrkan har anor från 1100-talet, valvslogs på 1400-talet och på 1600-talet användes den som skollokal för grevens ´trivialskola´, då också tornspiran kapades och fick en plattform på det att eleverna (djäknarna) skulle kunna studera astronomi. Kyrkan fick så småningom förfalla men rustades upp 1922. I de fall kyrkan används har man numera stolar då inga kyrkbänkar finnes .
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2014-08-19
Denna kyrka uppfördes under Sverker den äldres regeringstid. Tornet var från början fristående innan det fogades till kyrkan med en bred portal. En mycket ursprunglig kyrka just på grund av sin roll som skola under lång tid.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2012-12-14
Den mycket sevärda romanska kyrkan i Kumlaby uppfördes under 1200-talet. Tornet byggdes något senare än långhuset. Den höga tornspiran kortades av under 1600-talet för att man skulle kunna använda tornet för astronomiska observationer. Efter att ha stått öde en längre tid, rustades kyrkan upp 1922. De fina 1600-talsmålningarna är utförda av Johan Werner d y.
Läs mer Läs mindre
Markus Berlgund
Markus Berlgund 2010-06-08
En liten mysig kyrka som idag mest används som sommarkyrka med bröllop och konserter samt turistattraktion (några kronor i inträde). Det avkapade kyrkotornet, som på 1600-talet användes som observationsplattform för astronomiska studier kan idag besökas och ger en vidunderlig utsikt över Visingsö och södra delen av Vättern. Notera dock att personer som har klaustrofobi eller höjdrädsla bör tänka efter, innan de försöker bestiga tornet. De flesta som tar sig ända upp anser det dock vara värt. Sjunga gärna en sång i kyrkan. Akustiken är väldigt bra för körsång om man står långt fram i kyrkan.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.