Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: fr bernt
Rogberga kyrka Foto: Joakim Mattisson
Rogberga kyrka Foto: Joakim Mattisson
  1. Rogberga kyrka
  2. Rogberga kyrka

Rogberga kyrka

3.1 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Rogberga kyrka i Jönköping

Rogberga kyrka tillhör Rogberga-Öggestorps församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 460 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Rogberga kyrka

3.1 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2019-02-20
Fick tillfälle att göra ett besök i kyrkan och ta lite bilder den 14/11 2017 när den var upplåst. Helhetsintrycket blev ljust och en vacker upplevelse i fin inredning, kanske lite blygsamt med väggdekorationer.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2017-09-10
En kyrka som inte lämnar så starka intryck. Har ett fint väl synligt läge i ett öppet landskap och ligger 240 meter över havet. I det inre ljust och fräscht med altartavla av Mårten Eskil Winge.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-10-25
Rogberga kyrka invigdes 1869. Troligtvis har kyrkan haft två föregångare - en träkyrka och en senmedeltida stenkyrka med rak koravslutning. I kyrkan finns en dopfunt från 1600-talet och ett krucifix från 1500-talet. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök. Utanför kyrkan står en runsten - Sm 121.
Läs mer Läs mindre
Anders Holmberg
Anders Holmberg 2013-11-27
Det verkar vara en altartavla som liknar den i Västanfors kyrka, som är målad av samma konstnär, Mårten Vinge, är det rentav en kopia?
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-11-22
Invigd 1869, gamla kyrkan låg något söder om den nya. Från gamla kyrkan kommer predikstolen, dopfunten och den gamla altaruppsatsen bl.a Altartavlan är målad av professor Mårten Vinge till invigningen.
Läs mer Läs mindre
Joakim Mattisson
Joakim Mattisson 2012-08-27
Kyrkan var låst, en ganska ordinär kyrka, en del gravstenar var betydligt äldre än kyrkan, så det har förmodligen legat en äldre kyrka här
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-06
Huvudorgel: C.Magnusson 1937 Kororgel Västbo Tidigare orgel : Jonas Wistenius 1772
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.