Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Slottskapellet Foto: Barbro Thörn
Slottskapellet Foto: Barbro Thörn
  1. Slottskapellet
  2. Slottskapellet

Slottskapellet

4.0 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Slottskapellet i Jönköping

Slottskapellet tillhör Jönköpings församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 100 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Slottskapellet

4.0 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2019-10-27
Det lilla Slottskapellet mitt inne i stadens bebyggelse med tillhörande begravningsplats är väl värd ett besök att vandra runt i på området, kapellet är dessutom alltid öppet på dagtid. Passade på och ta några bilder att njuta av på denna sida.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2012-12-09
Slottskapellet, uppfördes år 1694.Dåvarande landshövdingen i Jönköping, Erik Dahlberg stod för ritningarna Under senare delen av 1800-talet renoverades kapellet och detta står angivet på predikstolen, liksom årtal för tillkomst. 1991 totalrestaurerades kapellet med ny färgsättning och ny altarmålning av professor Sven Ljungberg, vacker är den med Kristus i en mandorla och vårlig natur runt om. Ett tack till Inger Norrlin som fyllde i de uppgifter jag saknade!
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2012-12-09
Kapellet uppfördes år 1694 och är en av Jönköpings äldsta träbyggnader. Ritningarna upprättades av Erik Dahlberg och kapellet fick en planutformning likt ett grekiskt kors. Under senare delen av 1800-talet genomfördes en grundlig renovering av kapellet varvid tre tillbyggnader gjordes: vapenhus i norr och söder, samt sakristia i öster.
Läs mer Läs mindre
inger norrlin
inger norrlin 2012-07-13
Slottskapellet ligger på väster i Jönköping, numera är det ofta begravningar i kapellet, det är vackert med en ljus altartavla målad av Professor Sven Ljungberg från Ljungby. Motiven till tavlan har han tagit från sin egen trädgård. Överst ser vi Flyttfåglar, Tranor det betyder ´jag kommer tillbaka´ alltså en uppståndelsesymbol. Ljungberg dog 2010 och skulle bli 97 år. Vid hans hem i Ljungby finns ett museum. Gå in på svenska kyrkan och vidare till Slottskapellet, finns det mer information om kapellet.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.