Foto: Tom Wollecki
Foto: mafastrf
Foto: mafastrf
Hossmo kyrka Foto: mafastrf
Hossmo kyrka Foto: mafastrf
  1. Hossmo kyrka
  2. Hossmo kyrka

Hossmo kyrka

4.4 i snittbetyg (9st)

Veckoschema begravningstider

Hossmo kyrka i Kalmar

Hossmo kyrka tillhör Hossmo församling och ligger i Kalmar

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 100 sittplatser
  • Teleslinga

Omdömen för Hossmo kyrka

4.4 i snittbetyg (9st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2021-07-22
Det känns verkligen som man kliver in i gångna tider när man närmar sig Hossmo kyrka. Känslan kvarstår när man kommer in. En altartavla och predikstol från 1768 har samme upphovsman, Jonas Berggren, bildhuggare.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2015-12-16
Med en övervåning som har skottgluggar är det ganska lätt att köpa teorin om att denna kyrka en gång var en försvarsborg. Mycket sevärd såväl exteriört som interiört. En unik kyrka med stor medeltidskänsla och högsta betyget är solklart.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-12-03
Hossmo kyrka uppfördes på 1100-talet i romansk stil. Tornet är något yngre. Runt år 1240 byggdes ytterligare en våning, vilket troligtvis gjorde att kyrkan blev en försvarskyrka. I kyrkan finns en dopfunt från 1200-talet. En mycket sevärd kyrka!
Läs mer Läs mindre
Församlingsbo
Församlingsbo 2013-04-09
Hossmo kyrka är en oas.... något vi behöver, när allt bara rullar på! Här kan vi stanna till och bara vara! Sätta oss ner och njuta, samla tankarna, be en bön!
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-12-30
Kyrkan ger en märklig medeltidskänsla, mycket sevärd. Väldigt trevlig personal (tre flickor), servicemedvetna. Vägkyrka nu på sommaren, det serveras kaffe och bröd.
Läs mer Läs mindre
Nis Rasmussen
Nis Rasmussen 2012-12-25
En af de smukkeste kirker, jeg har besøgt. Fredfyldt og fuld af atmosfære. Omgivelserne lever helt op til selve kirken. De tre søde piger, der serverer i caféen er både vidende og venlige. På vej tilbage fra ferie i Småland til Danmark føltes det som at komme til en oase efter mange timer på vejen. En god og usædvanlig oplevelse! Nis Rasmussen
Läs mer Läs mindre
Pourmoi
Pourmoi 2012-12-20
Hej, jag jobbar i Hossmo kyrka, som guide och på cafeet! Kul att du har skrivit om den, nästa gång kanske det är om oss?...;)
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2012-10-08
Orgel byggd 1981 av Olof Hammarberg, Göteborg., 12 stämmor 2 manulaer och pedal. Tidigare orglar: 1953- Magnusson 11 stämmor 2 manulaer och pedal. 1860 - Åkerman & Lund 6 stämmor, 1 manual och pedal
Läs mer Läs mindre
Jan-Erik Johansson
Jan-Erik Johansson 2012-01-21
Sevärd kyrka med medeltidskänsla. Kyrkan användes som garnison under strider mot danskarna under 1500-talet, men det är ifrågasatt om den ursprungligen var tänkt som en befästningskyrka.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.