Hem / Platser / Kristianstad / Kyrkor / Östra Sönnarslövs kyrka
  1. Begravning

Östra Sönnarslövs kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)

Skaddevägen 8A 29731 Degeberga Visa på karta

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Östra Sönnarslövs kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Tom Wollecki 2014-07-06
Kyrkan byggdes ursprungligen på 1100-talet samtidigt som hundratals andra skånska kyrkor. Det breda västtornet är lika brett som långhuset, nio meter på utsidan. Kyrkan har under åren byggts till och restaurerats. I korets valv finns fyra helgon gestaltade: Sankt Olof, Sankta Barbara, Sankt Knut och Sankta Gertrud. Målningarna är utförda av Vittskövlemästaren, sannolikt 1460-talet. Predikstolen dateras till 1636. I koret hänger ett krucifix från 1400-talet. Dopfunten kom ursprungligen från Västra Vrams kyrka. Många menar att foten av sandsten är gjord av Tove Stenmästare runt år 1200.
Läs mer Läs mindre
fr bernt 2011-10-28
Östra Sönnarslövs kyrka är en typisk korskyrka . Det blev den efter den stora ombyggnaden 1861-1862. Endast tornet och koret finns kvar från den medeltida kyrkan. Att förse kyrkan med korsarmar var ett vanligt sätt att skapa utrymme för den växande församlingen. Biskoparna Faxe, Reuterdahl och Thommander var ivriga förespråkare för ombyggnad resp. nybyggnad av kyrkor i Lunds stift. Östra Sönnarslöv är en ypperlig representant för dåtidens försök att skapa plats för menigheten.
Läs mer Läs mindre

Foto: Degeberga-Everöds församling

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Emma Johansson
Läs mer om Emma
Anita Edvinsson
Läs mer om Anita