Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Kållands-Åsaka kyrka Foto: Barbro Thörn
Kållands-Åsaka kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Kållands-Åsaka kyrka
  2. Kållands-Åsaka kyrka

Kållands-Åsaka kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Kållands-Åsaka kyrka i Lidköping

Kållands-Åsaka kyrka tillhör Södra Kållands pastorat och ligger i Lidköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 80 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Kållands-Åsaka kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2017-08-28
En helt underbar kyrka. Jag var här idag synd att den var låst.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-11-18
Kållands-Åsaka kyrka uppfördes på 1200-talet. Vapenhuset och sakristian är något yngre. På 1400-talet fick kyrkan sina valv. I slutet av 1800-talet förlängdes långhuset och vid en restaurering 1948 togs de medeltida målningarna fram. Kyrkan har flera medeltida inventarier, bl a en dopfunt från 1100-talet. Utanför kyrkan står en intressant runsten.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2011-02-14
Byggd i början av 1200-talet, valven slogs på 1400-talet och dessa försågs med målningar omkr. 1470. Senare överkalkade men togs fram 1948. 1755 brann kyrkan men restaurerades så småningom. Altaruppsats från 1686 har bilder gjorda av Aureller som också dekorerade predikstolen i början av 1700-talet. Som i så många kyrkor av den här typen är den främre delen alldeles förtjusande, men om man vänder sig om finns en slät läktare och en intetsägande orgelfasad. Orgeln kanske låter bra, det får andra bedöma.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.