Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson

Foss kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Foss kyrka tillhör Foss församling och ligger i Munkedal

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 210 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Foss kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Anita Foss 2013-05-03
Mitt etternavn navn er fra denne kirken og familien min har bodd på Store Foss Väster i genrasjoner ..Noen som har bilder av denne gården evt kjenner til historien?
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2012-07-28
En kyrka med en intressant historia. Snorre Sturlasson skriver om den norske kungen Øystein Haraldsson som mördades och begravdes vid Foss kyrka år 1157. Om detta finns en minnestavla utanför kyrkan. Den nuvarande kyrkan av sten är förmodligen ursprungligen medeltida men fick sin form efter ombyggnad 1733-34. De monumentala takmålningarna är av Kristian Lundstedt 1928. Altartavlan målades av Pehr Hörberg 1798 men kom till Foss 1846. Textilkonstverket ´Livets vatten´ syftar på sockennamnet Foss. Trevlig kyrka!
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2012-04-27
Orgelbyggaren N. Hammarberg byggde nuvarande orgel (en del gamla pipor finns kvar) år 1968.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

karin wold lavendla begravningsbyrå
Karin Wold
Läs mer om Karin
33420 Lavendla Jeanette Strömk1
Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette