Hedvigs kyrka Foto: Barbro Thörn
Hedvigs kyrka Foto: Barbro Thörn
Hedvigs kyrka Foto: Barbro Thörn
Hedvigs kyrka Foto: Barbro Thörn
Hedvigs kyrka Foto: Barbro Thörn
 1. Hedvigs kyrka
 2. Hedvigs kyrka
 3. Hedvigs kyrka
 4. Hedvigs kyrka
 5. Hedvigs kyrka

Hedvigs kyrka

4.3 i snittbetyg (8st)

Hedvigs kyrka i Norrköping

Hedvigs kyrka ligger vid Tyska torget i centrala Norrköping, granne med Rådhuset och Grand Hotell. Kyrkan invigdes 1673, och var då avsedd för den tysktalande befolkningen i Norrköping.

Hedvigs kyrka tillhör Norrköpings S:t Olofs församling och ligger i Norrköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • Handikappanpassad byggnad
 • Toalett
 • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Hedvigs kyrka

4.3 i snittbetyg (8st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Geleja
Geleja 2019-10-06
Fantastiskt vackert innertak och i övrigt rikt dekorerad.
Läs mer Läs mindre
Organisten
Organisten 2018-08-23
Vacker kyrka med underbart instrument!
Läs mer Läs mindre
AkroGirl
AkroGirl 2015-10-21
En av de vackraste kyrkor som finns. Renoveringen är så extremt välgjord och lyfter allt det vackra.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2015-08-31
Den här kyrkan ligger lite i skuggan av det gigantiska Rådhuset, men den är värd all uppmärksamhet. 2013-14 har den genomgått en stor inre renovering, där målningarna nu har helt rengjorts, golvet bytts ut och många praktiska detaljer åtgärdats. Orgeln har också fått ett nytt styrsystem. Kyrkan var rikssal under riksdagen i Norrköping år 1800.
Läs mer Läs mindre
peter jarbratt
peter jarbratt 2015-03-21
Hedvigs kyrka eller ´Tyska kyrkan´ som man säger om man är från Norrköping. Byggdes visst av Tyska köpmän som flyttade till Norrköping någon gång på 1600-talet. Till och från har kykan haft många fina aktiviteter som konserter, utställningar, föredrag m.m.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2014-10-25
Hedvig konkurrerar om uppmärksamheten med rådhuset på torget i centrala Norrköping, vilket inte är en lätt uppgift. Denna interiört mycket vackra kyrka är tyvärr just nu stängd för renovering, men betyget blir ändå en 3:a så länge och en ny tripp till Norrköping får bokas in när Hedvig åter har öppnat.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-10
Orgelfasad från 1861 års orgel P L Åkerman 1861 22/2 Åkerman & Lund 1894 30/3. Mårtensson 1951 53/3 (Ryggpositv). Kennet A James & son ltd, London 1987 53/3(omdisponerad nya spelbord). Johannes Kiinkel 2003 53/3(omdisponerad elektriska registermotorer). Tidigare fanns i kyrkan en orgel av Pehr Schiörlin, Linköping Orgeln var byggd enligt ab be Voglers ´Simplifikationssystem´ och troligen den enda där detta system genomfordes konsekvent. Orgelns fasad bestod av en duk målad av Pehr Hörberg. Den tidigast kända orgeln köptes 1680 från Hamburg men förstördes vid branden 1719
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2011-02-23
Lite annorlunda exteriör och interiören är inte helt vanlig den heller! De dominerande takmålningarna gör att man nästan glömmer bort att titta på det övriga; Altaruppsatsen av Pehr Hörberg, de vackra glasmålningarna och sist men inte minst den underbara predikstolen, framför allt baldakinen! Runt altartavlan en skenperspektivmålning som gör att man måste gå mycket nära för att se att kolonnerna endast är målade. Dopfunt från 1500-talet fick man 1733, den stod tidigare i Stegeborgs slottskyrka (nu ruin). Vapenhuset känns välkomnande med sin vackra interiör.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.