Foto: akejohan
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Stefan Leonardsson
Lagmansereds kyrka Foto: Eric Johansson
Lagmansereds kyrka Foto: Eric Johansson
  1. Lagmansereds kyrka
  2. Lagmansereds kyrka

Lagmansereds kyrka

3.4 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Lagmansereds kyrka i Trollhättan

Lagmansereds kyrka tillhör Bjärke församling och ligger i Trollhättan

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Lagmansereds kyrka

3.4 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2018-08-10
En stor och fin kyrka. Jag var här idag och kyrkan var låst. Men en vaktmästare låste upp den. Roligt att den gamla ruinen är så bevarad.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-08-06
För att vara en kyrka initierad och finansierad av ägaren till Kobergs slott är den tämligen medioker. Den gamla kyrkan som finns bevarad som en vacker ruin efter branden ligger bara ett par km bort. Interiören i kyrkan är mycket enkel, här finns inget som helst överdåd.
Läs mer Läs mindre
Lollo Lövstrand
Lollo Lövstrand 2018-01-14
En otroligt vacker plats vid kyrkoruinen! Vilken historia som ligger bakom också. Min man och dotter står verkligen med ´fötterna i jorden´, men de fick svårt för att andas där och fick gå därifrån! Varför???
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-08-25
Lagmansereds nya kyrka uppfördes 1935, sedan den gamla kyrkan brunnit 1929. Arkitekt var Axel Forssén. I kyrkan finns en dopfunt från gamla kyrkan. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök. Den gamla kyrkan från 1600-talet finns kvar som en sevärd ruin ett par km från den nya.
Läs mer Läs mindre
Eric Johansson
Eric Johansson 2012-04-12
Lagmansereds nya kyrka byggdes av murtegel av byggmästare Gustav Sääf efter Axel Forsséns ritningar och invigdes 1935. Den ersatte den gamla kyrkan med anor från 1600-talet som brann ner till grunden under pågående gudstjänst söndagen den 21 april 1929. Den nya kyrkan ligger c:a 2 km nordväst om den gamla kyrkoruinen.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.