Hem / Begravning / Vid begravningen / Begravningsprogram

Begravningsprogram

Begravningsprogram gör att gästerna enkelt kan följa ordningen under begravningsceremonin, men det blir det också ett fint minne.

Begravningsprogram, eller programblad till begravning som det också kallas, är både ett hjälpmedel för gästerna och ett fint minne. Ett hjälpmedel i den bemärkelsen att begravningsprogram vägleder gästerna och tydligt talar om i vilken ordning musik spelas och av vem, när tal ska hållas och när avskedet vid kistan eller urnan ska göras. På så sätt kan gästerna förbereda sig med ett begravningsprogram och man undviker missförstånd om när man förväntas göra vad. Samtidigt är ett begravningsprogram ett fint minne. Inte sällan innehåller begravningsprogram ett foto av den avlidne, varför programbladet passar bra att placera i bokhyllan.


Visa din omtanke med en kondoleansblomma

Vi levererar direkt hem till anhöriga, ceremonin eller gravplatsen. Välj kategori nedan, eller se alla kategorier här.

Begravningsprogram kan se olika ut

Ett begravningsprogram kan utformas på många olika sätt. Utformningen har sin utgångspunkt inom vilken religion som ceremonin hålls. Är den enligt Svenska kyrkans ordning finns en färdig ordningsföljd att förhålla sig till. Är det däremot en borgerlig ceremoni är det helt upp till anhöriga att tillsammans med den borgerliga officianten, välja hur ceremonin ska utformas.

Den Svenska kyrkans ordning kan ex. se ut som följer i ett begravningsprogram:

Klockringning
Ingångsmusik (orgel eller CD)
Samlingsord och bön
Psalm 1
Griftetal
Överlåtelsen
Bibelläsning
Psalm 2
Förbön
Solosång (valfritt)
Avskedstagande
Psalm 3
Välsignelse
Psalm 4
Utgångsmusik (orgel eller CD)