0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Begravning / Vid begravningen / Begravningsprogram

Begravningsprogram

Begravningsprogram gör att gästerna enkelt kan följa ordningen under begravningsceremonin, men det blir det också ett fint minne.

Begravningsprogram, eller programblad till begravning som det också kallas, är både ett hjälpmedel för gästerna och ett fint minne.

Ett hjälpmedel i den bemärkelsen att begravningsprogram vägleder gästerna och tydligt talar om i vilken ordning musik spelas och av vem, när tal ska hållas och när avskedet vid kistan eller urnan ska göras.

På så sätt kan gästerna förbereda sig med ett begravningsprogram och man undviker missförstånd om när man förväntas göra vad.

Samtidigt är ett begravningsprogram ett fint minne. Inte sällan innehåller begravningsprogram ett foto av den avlidne, varför programbladet passar bra att placera i bokhyllan.


Vill du veta mer om våra tjänster?

Ring oss på 0771 - 22 21 21 eller fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt.


Låt kärleken leva vidare

På våra minnessidor delar släkt och vänner med sig av personliga minnen i form av hälsningar, bilder och filmer. Här finns också annonser, anmälan till minnesstund, livesändning av ceremonin, blommor och mycket mer.

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Begravningsprogram kan se olika ut

Ett begravningsprogram kan utformas på många olika sätt. Utformningen har sin utgångspunkt inom vilken religion som ceremonin hålls. Är den enligt Svenska kyrkans ordning finns en färdig ordningsföljd att förhålla sig till. Är det däremot en borgerlig ceremoni är det helt upp till anhöriga att tillsammans med den borgerliga officianten, välja hur ceremonin ska utformas.

Den Svenska kyrkans ordning kan ex. se ut som följer i ett begravningsprogram:

Klockringning
Ingångsmusik (orgel eller CD)
Samlingsord och bön
Psalm 1
Griftetal
Överlåtelsen
Bibelläsning
Psalm 2
Förbön
Solosång (valfritt)
Avskedstagande
Psalm 3
Välsignelse
Psalm 4
Utgångsmusik (orgel eller CD)

Vi hjälper dig

Ring oss på 0771 - 22 21 21 eller fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt.

Lena är en av våra rådgivare som du kan komma i kontakt med.

Skrivet av Jakob Nordström

VD och grundare

Jakob är grundare av Lavendla som startade 2014 och arbetar idag som vd i företaget. Med lång erfarenhet inom branschen, har han god kännedom om såväl begravning som juridik och terapi. Jakob arbetar på Lavendlas huvudkontor i Stockholm och brinner starkt för Lavendlas vision att Göra det svåra lättare.