Hem / Gå på begravning / Kondoleans

Kondoleans

Skicka kondoleans med blommor eller brev – så här gör du.

Att kondolera innebär att man till de anhöriga uttrycker sitt deltagande i sorgen. Det vanligaste är att man skickar kondoleansblommor eller kondoleansbrev i samband med dödsbeskedet.

Det är också oerhört populärt att skapa en minnessida där anhöriga och vänner kan gå in och uttrycka sitt deltagande. På Lavendlas minnessidor kan man ladda upp foton, videos och skriva om sina minnen man har av, eller tillsammans med, den avlidne.

Det man ska veta är att kondoleansblommor inte ersätter de blommor som man beställer eller tar med sig till begravningsceremonin. Kondoleansblommor kan beställas genom Lavendla och utgörs normalt av handbuketter

Skicka en sorgdekoration eller begravningskrans

Oavsett om du närvarar vid begravningen eller inte kan du beställa sorgdekorationer eller begravningskransar till ceremonin.

vad är kondoleans?

Floristen textar din personliga hälsning på ett band eller kort och dekorationen står sedan vackert kring kistan eller urnan under ceremonin. Beställ din kondoleans via vår webbutik.

Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss via formuläret så hör vi av oss till dig.

Mer läsning

Skrivet av Jakob Nordström

VD och grundare

Jakob är grundare av Lavendla som startade 2014 och arbetar idag som vd i företaget. Med lång erfarenhet inom branschen, har han god kännedom om såväl begravning som juridik och terapi. Jakob arbetar på Lavendlas huvudkontor i Stockholm och brinner starkt för Lavendlas vision att Göra det svåra lättare.