Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Mikaelskapellet Foto: Gert Ärnström
Mikaelskapellet Foto: Gert Ärnström
  1. Mikaelskapellet
  2. Mikaelskapellet

Mikaelskapellet

3.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Mikaelskapellet i Stockholm

Mikaelskapellet är en kyrka som ligger i S:t Matteus församling i Stockholm kommun.Kyrkan uppfördes 1914, kallades då Emmauskyrkan och tillhörde fram till 1970 Svenska Missionsförbundet. Inköptes av S:t Matteus församling och centrum för dess barn- och ungdomsverksamhet. Cafélokal i bottenvåningen. Enkelt kyrkorum en trappa upp.

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Mikaelskapellet

3.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-02-21
Mikaelskapellet ligger på Karlbergsvägen 64. Kapellet byggdes 1913- 1914 av Lutherska Missinsföreningen med Höög och Morsing som arkitekter. 1970 såldes kyrkan till S:t Matteus församling och fick namnet Mikaelskapellet. I dag används den i för huvudsak församlingens barn och ungdomsverksamhet. Av interiören återstår i dag inte mycket av den ursprungliga karaktären.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-07-03
Hette ursprungligen Emmauskyrkan när den byggdes och är typisk för 1910-talets stiltendenser där fasaden har gulbrun spritputs och höga spröjsade fönster. Lite svår att urskilja då den är i form av omgivande bebyggelse med förgårdar och stadsmiljö.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-04-05
På den östra läktaren är orgeln placerad, tillverkad 1951 av A Magnusson, Göteborg, med en enkel fasad av ek. Orgelverket är ombyggt av Reinhard Kohlus, Vadstena och har 21 stämmor.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.