S:ta Clara kyrka Foto: Barbro Thörn
S:ta Clara kyrka Foto: Barbro Thörn
S:ta Clara kyrka Foto: Barbro Thörn
S:ta Clara kyrka Foto: Barbro Thörn
S:ta Clara kyrka Foto: Mattias Hallberg
  1. S:ta Clara kyrka
  2. S:ta Clara kyrka
  3. S:ta Clara kyrka
  4. S:ta Clara kyrka
  5. S:ta Clara kyrka

S:ta Clara kyrka

4.5 i snittbetyg (20st)

S:ta Clara kyrka i Stockholm

En kyrka i Klarakvarteren. Nära T-centralen. Med lunchmusik varje fredag och aftonmusik varje lördag. Öppet må-fre 10-17, lördagar 17-19.30.

S:ta Clara kyrka tillhör Stockholms domkyrkoförsamling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för S:ta Clara kyrka

4.5 i snittbetyg (20st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Lena Ph
Lena Ph 2015-06-20
Fin och bra akustik. Vacker kyrka som gör mycket bra diakoniarbete.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-03-16
Johan Tobias Sergel har gjort de båda änglarna i koret. Olle Hjortzberg har dekorerat tak och väggar och sedan 1960-talet har kyrkan ett klockspel. På kyrkogården vilar bl.a. Anna Maria Lenngren och Carl Mikael Bellman. Det är sällan man ser en bild av hela kyrkans exteriör, men om man passar på när träden är avlövade kan man få med hela kyrkan om man går mot öster.
Läs mer Läs mindre
susanna petterson
susanna petterson 2015-02-24
väldig fin kyrka, har du varit här, om inte. gå dit för jag rekomenderar att se den platsen.
Läs mer Läs mindre
user 108535
user 108535 2015-02-05
Bäst kontakt med Gud här. Fina grunkor att titta på också faktidkt.
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2014-03-10
Guld är det sammanfattande intrycket av denna kyrka. Det finns i de många mycket detaljerade bårder som markerar de olika kryssvalven, och så predikstolen förstås, som är helt guldbelagd. Även fönstren i koret är fantastiska med sina glasmålningar. När vi var där i jan 2013 pågick en renovering med stora byggnadsställningar i mitten av kyrkan så det var svårt att få en helhetsuppfattning av kyrkorummet.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-11-09
S:t Clara kyrka är en distriktkyrka med EFS förening som ansvarig för kyrkans liv. Skandinaviens näst högsta kyrka, 116 m höga torn med tornur. 1280-t grundlades ettS:t Clara nunnekloster och kloster kyrka ,som Gustav Vasa rev.Kyrkan är uppförd av tegel, latinsk korsplan, polygonal korsavslutning och kryssvalv. Altaruppsatsen 1780-t flankeras av två knäböjande änglar. Kyrkogården gravar: C.M. Bellman , Anna Maria Lenngren , och Anna Christina Warg . Jag går ofta in som många andra lyssnar på lunch musik eller bara andlig vila. Pampig katedral känsla.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2013-10-15
En riktig turistfälla samtidigt som den fyller en oerhört viktig funktion med den verksamhet som idag bedrivs i kyrkan. Interiört är den riktigt storslagen, rikligt utsmyckad med mängder av fina takmålningar. Exteriört är det mycket svårt att få grepp om helheten, då den ligger insprängd mitt i city. Som fotograf får man istället sikta in sig på det sanslöst vackra och höga tornet som pryder Stockholms skyline. Mycket nära högsta betyg!
Läs mer Läs mindre
user 50041
user 50041 2013-06-16
fin fin kyrka. har ett klockspel dessutom!
Läs mer Läs mindre
Marita Brodin
Marita Brodin 2012-06-21
En av landets mest välplacerade kyrkor − ett stenkast från Sergels torg. Mitt i smeten! Och med en starkt diakonalt inriktad verksamhet − precis där den bäst behövs. Mycket gemenskap, fika − och tro.
Läs mer Läs mindre
Peter J Olsson
Peter J Olsson 2012-04-09
Stilfull både utvändigt och invändigt, och med en utmärkt verksamhet.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-03-16
En kyrka mitt i Stockholm city, lätt att nå. På ungefär samma plats låg tidigare ett kloster, S:ta Clara nunnekloster, grundat på 1280-talet. Hela anläggningen revs emellertid 1527 på Gustav Vasas order. Nästan ingenting är känt om hur klarissornas kloster och klosterkyrka såg ut. Kyrkan är öppen dagligen 10-17.00. Hemsida: www.clarakyrka.se
Läs mer Läs mindre
Riccardo Molina G
Riccardo Molina G 2012-01-08
En värme som uppfyller alla med.mskl värderingar.
Läs mer Läs mindre
Michael Bjerkhagen
Michael Bjerkhagen 2011-12-30
Altaruppsatsen 1787-89 av C F Adelcrantz är magnifik! På kyrkogården vilar också förutom de redan nämnda: Carl Gustaf af Leopold och Cajsa Warg. I det gamla osteariet(benhuset) inryms idag ett mindre kyrkorum. Varje dag finns alltid någon eller några personer beredda att vid önskemål be för eller tillsammans med besökaren. Klockspelet är väl värt att lyssna på och påminner om Guds närvaro i stadens larm och brus, mitt bland alla pryltempel och tingpalats.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-09-27
Mitt i stadens vimmel, nära köppalats och kommunikationer ligger kyrkan stadigt i en grön oas.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-09
Läktarorgeln byggd av Åkerman & Lund 1906/07, 44 stämmor, varav 30 från 1881/82 års orgel. Tillbyggd 1938 av Anders Holmberg och J A Johnsson, 58 stämmor. Renoverad 1998/99 av Jan Börjeson Orgelvård AB med återställande av kvinta 10 2/3 i pedalen i stället för mixtur IV från 1938. Återinvigd lördagen 6 februari 1999.
Läs mer Läs mindre
Johnny Larsson
Johnny Larsson 2010-06-16
Detta är den kyrkan man möts allra först av när man kliver av tåget på centralen. Kyrkan är en äkta oas i stadens centrum och det är otroligt skönt att gå in och bara vara där när man är i stan. Dessutom har det varit mycket aktiv musikverksamhet där tidigare, hur det ser ut nu är jag inte säker på. Men det är en vacker kyrka och väl värd att titta in i.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2010-04-19
Sergels värmländska änglar böjer knä tillsammans med en lovsjungande församling. I Mariestads domkyrka har Klara sin systerkyrka. Santa Chiara, Fransciskus väninna, hittar många vänner mellan Centralen och Sergels torg. Anna Maria Lenngrens porträtt är fejkat. Gravens medaljong avbildar Aurora De Geer på Finspong. I Uppsala markerar medaljongen hennes födelsekvarter vid Upplands nation. Samma fejk där.
Läs mer Läs mindre
Mattias Hallberg
Mattias Hallberg 2010-01-14
Maffigt kyrktorn i hela landets centrum. Här kan man ta sig en titt om man har lite tid över mellan tågbyten.
Läs mer Läs mindre
Ronny G
Ronny G 2010-01-10
En kyrka som är välbesökt varje söndag, med massor av utåtriktad social verksamhet och ett väldigt engagemang. Här förkunnas i glädje och människor med olika bakgrund kommer samman.
Läs mer Läs mindre
Tore Zetterqvist
Tore Zetterqvist 2010-01-10
Den bästa kyrkan för de som längtar efter mer av Jesus!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.